Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Zapraszamy do zapoznania się z najważniejszymi zmianami w prawie żywnościowym jakie zaszły w maju 2019 zarówno prawie krajowym jak i unijnym. W opracowaniu znajdują się akty prawne m. in. z zakresu:
- produkty pochodzenia zwierzęcego
- rejestracja i ochrona oznaczeń
- ochrona roślin
- dodatki do żywności
- żywność dla dzieci
- inicjatywa "pro-nutriscore"
- dobrostan zwierząt
- nowa żywność
- materiały przeznaczone do kontaktu z żywnością
- kontrole urzędowe produktów pochodzenia mięsnego
- przewóz żywności do krajów trzecich
- substancje czynne
Słowa kluczowe: prawo żywnościowe, akty prawne, przegląd aktów prawnych, akty prawne maj 2019, żywność, jakość żywności
Materiał udostępniony przez: Merieux NutriSciences (Silliker Polska Sp. z o.o.)
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto