Aseptyczne pobieranie próbek w przemyśle mleczarskim
Firma Qualitru oferuje system do aseptycznego pobierania próbek w przemyśle mleczarskim. Dowiedz się więcej jak za darmo przetestować ten system w Twoim zakładzie.
QualiTru to lider w aseptycznym i reprezentatywnym pobieraniu próbek. Działa na rynku amerykańskim i w 28 innych krajach na świecie .
QualiTru zapewnia unikalne połączenie aseptycznego i reprezentatywnego pobierania próbek, które nie jest oferowane przez nikogo innego. Stosuje podejście biznesowe polegające na wspólnym rozwiązywaniu problemów z klientami i partnerami. Celem współpracy jest pomoc w zaspokojeniu potrzeb w zakresie jakości i bezpieczeństwa produktów, zdrowia publicznego i celów biznesowych.
QualiTru zbudowało silną reputację dzięki wiedzy, jakości, edukacji i szkoleniom w ciągu ostatnich 30 lat.
Aseptyczne i reprezentatywne pobieranie próbek dla zakładów mleczarskich musi spełniać różnorodne potrzeby i zastosowania. Rozwiązania do pobierania próbek QualiTru są proste w użyciu i zapewniają łatwy dostęp w całym zakładzie przetwórstwa mleczarskiego.
Aplikacje i rozwiązania QualiTru dla przemysłu mleczarskiego:
- Rozładunek: weryfikacja jakości surowego mleka
- Monitorowanie procesu: weryfikacja mikrobiologiczna i dokumentowanie krytycznych punktów kontroli (CCP), aby upewnić się, że sprzęt spełnia specyfikacje, a system jest zoptymalizowany
- Monitorowanie jakości produktu: pobieranie próbek mikrobiologicznych lub chemicznych w silosach lub na linii
- Cleaning in Place (CIP)- weryfikacja: sprawdzanie skuteczności mycia i dezynfekcji
- Rozwiązywanie problemów: monitorowanie strategicznych punktów pobierania próbek, aby porównać liczbę bakterii w całym procesie
- Pobieranie próbek z cysterny: dokładne i reprezentatywne pobieranie próbek mleka z poziomu ziemi.
Aplikacja QualiTru w branży przetwórstwa napojów i płynów:
- Instalacje przetwórcze napojów i innych produktów płynnych – monitorowanie jakości wody
- Instalacje do filtracji wody – zastosowania ultrafiltracji odwróconej osmozy
- Przetwornice jaj – monitorowanie bakterii/patogenów, pobieranie próbek ze zbiorników magazynowych i pasteryzatorów.
- Produkcja soków — pobieranie próbek z linii w celu identyfikacji zanieczyszczeń drożdżami i pleśnią, monitoring zanieczyszczeń po pasteryzacji.
- Produkcja browarnicza – pobieranie próbek z linii dla dzikich drożdży i bakterii powodujących psucie, zarządzanie kulturą drożdży.
- Winiarnie – monitorowanie kultur drożdży.
Atesty dla produktów QualiTru
Produkty QualiTru są wytwarzane i montowane przez strategicznych partnerów, którzy zachowują najwyższe standardy produkcyjne w zakresie jakości i profesjonalizmu w branży. Komponenty urządzeń, które mają kontakt z produktem/procesem, są wykonane z artykułów gumowych przeznaczonych do wielokrotnego użytku. Materiały te są zgodne z wymogami Agencji ds. Żywności i Leków (FDA)- 21 Kodeksu Przepisów Federalnych (CFR), część 177.2600.
Próbniki aseptyczne są sterylizowane zgodnie z normą ISO 11135 oraz obowiązującymi przepisami USA: Federalna Agencja Leków (FDA), Komisja Regulacji Jądrowych (NRC), Agencja Ochrony Środowiska (EPA) oraz Agencja Bezpieczeństwa i Higieny Pracy (OSHA). Są sprzedawane jako urządzenia aseptyczne.
System próbkowania QualiTru posiada certyfikat 3-A Standard 63-04. Produkty ze stali nierdzewnej są wytwarzane w zakładach produkujących metale z dużym doświadczeniem w procesach obróbki wymaganych do spełnienia standardów QualiTru dla złączek 7- i 12-portowych. Produkty te są wytwarzane w ramach rygorystycznego systemu jakości, który obejmuje wytyczne ISO.
Worki do pobierania próbek QualiTru są produkowane w zakładach zarejestrowanych zgodnie z normą ISO 13485: 2016 i są zgodne z rozporządzeniem FDA 21 CFR część 820. Produkty te przechodzą zwalidowany proces sterylizacji radiacyjnej, aby zapewnić sterylną ścieżkę przepływu płynów.
Słowa kluczowe: aseptyczne pobieranie próbek, reprezentatywne pobieranie próbek, przemysł mleczarski
Firma Qualitru oferuje system do aseptycznego pobierania próbek w przemyśle mleczarskim. Dowiedz się więcej jak za darmo przetestować ten system w Twoim zakładzie.
Czy możesz zdecydowanie stwierdzić, że pobrana próbka nie została w jakiś sposób zanieczyszczona w trakcie pobierania lub transportu do laboratorium? Czy na każdym etapie produkcji jesteś w stanie pobrać próbkę w sposób sterylny? Czy możesz być pewien odpowiedniego zabezpieczenia pobranego materiału do momentu jego badania? Dlaczego zatem dochodzi do skażenia próbki? Na jakim etapie produkcji to następuje?