Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Raport Bezpieczeństwo Żywności 2021

Raport Bezpieczeństwo Żywności 2021

Bezpieczeństwo żywności uchodzi w branży spożywczej za obszar, w którym się nie konkuruje. Branża zrozumiała, że na budowaniu zaufania do bezpieczeństwa żywności korzysta każdy producent oraz dystrybutor i odwrotnie, a pojedynczy kryzys wpływa na wszystkich.

Ostatnie lata i miesiące, przynoszą branży wiele zmian, często przyśpieszonych przez pandemię. Coraz częściej niezbędne jest nadanie dużo szerszej perspektywy działań niż tylko jakość samych produktów, dochodzą kwestie środowiskowe, społeczne i wiele innych.

Mamy nadzieję, że ten raport będzie inspiracją dla wielu z Państwa i pomoże wskazać źródła niezbędnej wiedzy.

Spis treści:

  • Analiza danych RASFF - podsumowanie roku 2020
  • Zrównoważone środowiskowo opakowania przyszłości
  • Rola jednostki certyfikującej w obszarze bezpieczeństwa opakowań – doświadczenia z audytów certyfikujących
  • Kwestia do rozważenia – opakowania a zrównoważony rozwój
  • Bezpieczeństwo żywności ważnym czynnikiem wpływającym na wybory żywieniowe Europejczyków
  • Czy systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności / produktu opakowaniowego są w dzisiejszych czasach wystarczające? Zrównoważony rozwój w branży spożywczej i opakowaniowej
  • FSSC 22000 – wyzwania i zmiany związane z wersją 5.1 schematu
  • Czy certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności jest potrzebny?

Materiał udostępniony przez: - Strefa Managera -

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn