Raport Bezpieczeństwo Żywności 2021
    Bezpieczeństwo żywności uchodzi w branży spożywczej za obszar, w którym się nie konkuruje. Branża zrozumiała, że na budowaniu zaufania do bezpieczeństwa żywności korzysta każdy producent oraz dystrybutor i odwrotnie, a pojedynczy kryzys wpływa na wszystkich.
Ostatnie lata i miesiące, przynoszą branży wiele zmian, często przyśpieszonych przez pandemię. Coraz częściej niezbędne jest nadanie dużo szerszej perspektywy działań niż tylko jakość samych produktów, dochodzą kwestie środowiskowe, społeczne i wiele innych.
Mamy nadzieję, że ten raport będzie inspiracją dla wielu z Państwa i pomoże wskazać źródła niezbędnej wiedzy.
Spis treści:
- Analiza danych RASFF - podsumowanie roku 2020
 - Zrównoważone środowiskowo opakowania przyszłości
 - Rola jednostki certyfikującej w obszarze bezpieczeństwa opakowań – doświadczenia z audytów certyfikujących
 - Kwestia do rozważenia – opakowania a zrównoważony rozwój
 - Bezpieczeństwo żywności ważnym czynnikiem wpływającym na wybory żywieniowe Europejczyków
 - Czy systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności / produktu opakowaniowego są w dzisiejszych czasach wystarczające? Zrównoważony rozwój w branży spożywczej i opakowaniowej
 - FSSC 22000 – wyzwania i zmiany związane z wersją 5.1 schematu
 - Czy certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności jest potrzebny?
 
Materiał udostępniony przez: - Strefa Managera -
Materiał opublikowany dnia: 16.06.2021
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto
  
  
  
      


        
