Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Raport o stanie rolnictwa ekologicznego w Polsce w latach 2019 – 2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych poinformowała, że ukazał się „Raport o stanie rolnictwa ekologicznego w Polsce w latach 2019 – 2020”.

Jest to już 10. publikacja przygotowana przez Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych dotycząca rolnictwa ekologicznego.
„Raporcie” znajdują się dane statystyczne w zakresie liczby producentów, powierzchni użytków rolnych i produkcji ekologicznej, a także informacje między innymi o: przepisach na rynku krajowym i Unii Europejskiej, systemie nadzoru, kontroli oraz certyfikacji w rolnictwie ekologicznym. Dane statystyczne zostały opracowane i przygotowane w skali kraju, jak i z podziałem na poszczególne województwa.

Zapoznaj się z pełną treścią raportu - „Raport o stanie rolnictwa ekologicznego w Polsce w latach 2019 – 2020”, GIJHARS, Warszawa 2021.

>>POBIERZ<<

Źródło: IJHARS

Wybierz obszar: Bezpieczeństwo żywności Eko Inspekcje Państwowe

Autor: Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych

Przeczytaj także

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn