Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

„Roślinny poniedziałek: vege sushi”

Kategoria: Składniki Żywności

„Roślinny poniedziałek: vege sushi”- to oryginalne warsztaty kulinarne, które odbędą już 13 grudnia w Olsztynie. Warsztaty poprowadzi ekspert ds. akwakultury, sushi master i miłośnik kraju kwitnącej wiśni, dr hab. inż. Radosław Kowalski z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN oraz utalentowana szefowa kuchni japońskiej Julia Wasyluk.

 „Roślinny poniedziałek” to idea międzynarodowej kampanii, która zachęca do ograniczania spożycia mięsa i zadbania nie tylko o zdrowie własne, ale i naszej planety. Produkcja zwierzęca jest dla środowiska dużo bardziej obciążająca niż roślinna. Wymaga więcej energii i wody, przyczynia się do zwiększonej emisji gazów cieplarnianych, wylesiania terenów, niszczenia siedlisk i ginięcia gatunków. Największych zmian dokonujemy małymi, ale regularnymi krokami, stąd pomysł na wyeliminowanie mięsa z diety chociaż na jeden dzień w tygodniu, a ponieważ lubimy świeży start w tworzeniu zdrowych nawyków, poniedziałek jest do tego idealną okazją.

Projekt EIT Food #AnnualFoodAgenda przyłącza się do celebrowania oraz promowania kuchni roślinnej i zaprasza na wyjątkowe warsztaty kulinarne, podczas których uczestnicy przygotują tradycyjną japońską potrawę w nieco awangardowym – bo roślinnym – wydaniu.

Warsztaty będą świetną okazją do poznania tajników jednej z najzdrowszych kuchni świata i zdobycia technicznych umiejętności przygotowywania sushi. Nie zabraknie także przestrzeni na wymianę doświadczeń i wspólne spożywanie przygotowanych potraw. Warsztaty odbędą się w małej grupie z zachowaniem wszystkich niezbędnych środków ostrożności. Udział w warsztatach jest bezpłatny, jednak wymagana jest rejestracja:

https://forms.gle/qwjcWVi6dTdaKK4SA

Dołącz do wydarzenia na Facebooku: https://www.facebook.com/events/1111273816368691

__________________________

Warsztaty „Roślinny Poniedziałek” są częścią projektu EIT Food #AnnualFoodAgenda (www.annualfoodagenda.com). #AnnualFoodAgenda to projekt komunikacyjny finansowany ze środków EIT Food, czyli Europejskiego Instytutu Innowacji i Technologii ds. Żywności. EIT Food to wiodąca w Europie inicjatywa na rzecz tworzenia innowacji w branży rolno-spożywczej oraz budowania bardziej zrównoważonego, zdrowego i godnego zaufania systemu żywnościowego. Konsorcjum EIT Food składa się z kluczowych dla branży przedsiębiorstw, startupów, ośrodków badawczych i uniwersytetów z całej Europy. EIT Food to jedna z ośmiu Wspólnot Wiedzy i Innowacji ustanowionych przez Europejski Instytut Innowacji i Technologii (EIT), niezależny organ UE powołany w 2008 r. w celu stymulowania innowacji i przedsiębiorczości w całej Europie.

Wybierz temat: Dieta i zdrowie

Autor: Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.