Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Salmonella w piersi z indyka

Kategoria: Alerty

W dniu 5.07.2019 zgłoszono obecność Salmonella enterica ser. Kentucky (w 5 z 5 próbek/25g) w chłodzonych piersiach z indyka . Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.

Zgłoszony produkt: chłodzona pierś z indyka

Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Kentucky (w 5 z 5 próbek/25g) 

Ocena ryzyka: nie groźne

Kraj zgłaszający: Włochy

Kraj pochodzenia: Polska

Status dystrybucji: produkt (prawdopodobnie) nie jest już dostępny na rynku

Podjęte działania: wstrzymane przez operatora

Data zgłoszenia: 05.07.2019

Link: RASFF

 

Autor: FoodFakty

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.