Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Wycofanie niektórych partii produktu „Sol&Mar, Połówek migdałów blanszowanych, smażonych z cukrem, miodem i solą” ze względu na możliwą obecność metalowych ciał obcych

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany o prowadzonym przez firmę Lidl Polska Sp. z o.o. Sp. k. wycofaniu produktu Sol&Mar, Połówki migdałów blanszowane, smażone z cukrem, miodem i solą, 150 g, ze względu na informację otrzymaną od hiszpańskiego producenta Borges Agricultural & Industrial Nuts SA o możliwej obecności metalowego ciała obcego w produkcie.

Szczegóły dotyczące produktów:

Nazwa produktu: Sol&Mar, Połówki migdałów blanszowane, smażone z cukrem, miodem i solą, 150 g

Data minimalnej trwałości: 02.03.2023 oraz 02.05.2023

Producent: BORGES AGRICULTURAL AND INDUSTRIAL NUTS SA, Hiszpania

Dystrybutor w Polsce: Lidl Polska Sp. z o.o. Sp. k.

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli:

Firma Lidl Polska Sp. z o.o. Sp. k. rozpoczęła wycofywanie produktu z rynku oraz od konsumentów, w sklepach sieci oraz na stronie internetowej lidl.pl umieszczona została informacja dla konsumentów dot. zaistniałej sytuacji. Ponadto firma poinformowała o możliwości zwrotu migdałów z wyżej wymienionymi datami minimalnej trwałości do miejsca zakupu, bez konieczności okazania paragonu.

Organy urzędowej kontroli żywności monitorują wycofanie kwestionowanego produktu z obrotu w Polsce.

Zalecenia dla konsumentów:

Nie należy spożywać produktu z wyżej wskazanymi w komunikacie datami minimalnej trwałości.

Źródło: GIS

Autor:Główny Inspektorat Sanitarny
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności Inspekcje Państwowe Owoce i warzywa Wycofania z rynku

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.