Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
W dniach 22 i 23.08.2019 zgłoszono zafałszowanie ryży brązowego. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
Zgłoszony produkt: brązowy ryż paraboiled
Powód zgłoszenia: niewłaściwy certyfikowany raport anlityczny (wynik przekracza dopuszczalny limit aflatoksyny B)
Ocena ryzyka: nieokreślone
Kraj zgłaszający: Polska
Kraj pochodzenia: Birma
Status dystrybucji: produkt (jeszcze) nie pojawił się na rynku
Podjęte działania: odesłanie do nadawcy
Data zgłoszenia: 22.08.2019
Link: RASFF
Zgłoszony produkt: brązowy ryż
Powód zgłoszenia: niewłaściwy certyfikowany raport anlityczny (wynik przekracza dopuszczalny limit aflatoksyny B)
Ocena ryzyka: nieokreślone
Kraj zgłaszający: Polska
Kraj pochodzenia: Pakistan
Status dystrybucji: produkt (jeszcze) nie pojawił się na rynku
Podjęte działania: odesłanie do nadawcy
Data zgłoszenia: 23.08.2019
Link: RASFF