Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Zapraszamy do zapoznania się z wynikami badań przeprowadzonych przez firmę 3M
W badaniu przeanalizowano redukcję zapotrzebowania na energię pierwotną, zużycie niebieskiej wody i emisję gazów cieplarnianych przez płytki 3M™ Petrifilm™, które stanowią alternatywę dla tradycyjnych płytek agarowych do analizy mikrobiologicznej.
Porównano wpływ na środowisko wynikający z surowców, produkcji, pakowania, użytkowania, utylizacji i odpadów zarówno płytek 3M Petrifilm, jak i tradycyjnych płytek agarowych. Do analizy danych wykorzystano oprogramowanie GaBi. Do wszystkich obliczeń wykorzystano wartość opałową brutto.
Szczegóły badania do pobrania poniżej:
Materiał udostępniony przez: NEOGEN | 3M Food Safety
Materiał opublikowany dnia: 13.06.2023
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto