Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Żywność, Suplementy, Opakowania - Produkty niebezpieczne raport maj 2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

To comiesięczna analiza wszystkich przypadków produktów niebezpiecznych zgłoszonych do systemu RASFF, przegląd analiz ryzyka EFSA, zestawienie nowych limitów prawnych pozostałości w żywności, podsumowanie nowych przypadków zafałszowań, najciekawsze case study.

Czego dotyczy analiza Food Risk?

Środki spożywcze - kilkanaście grup produktowych według klasyfikacji RASFF

Suplementynowa kategoria, coraz częściej występująca w systemie RASFF

Opakowania - nowe wersje standardów IFS, BRC wymagają większej koncentracji na zafałszowaniach

Trzy perspektywy analiz

  1. Perspektywa trendów- każda analizowana dana odniesiona jest do wartości okresu porównawczego, którym jest analogiczny okres roku poprzedniego lub poprzedzający miesiąc
  2. Perspektywa produktów- tu sprawdzisz w jakim stopniu Twój produkt narażony był na poszczególne ryzyka
  3. Perspektywa ryzyka- tu sprawdzisz jakie matryce żywnościowe są narażone na konkretne ryzyka (np. mykotoksyny) 

Kluczowe elementy raportu:

Tablica Managera - to jednostronicowy dash-board z najważniejszymi informacjami z danego miesiąca, to na co my poświęciliśmy kilkanaście dni pracy możesz poznać w kilka minut. Opracowanie zawiera dwie Tablice Managera, poświęconą analizie Risk oraz analizie Fraud

Tabele syntetyczneto intuicyjne zestawienia trendów dla okresów porównywanych, aktywne linki przekierowują bezpośrednio do informacji szczegółowych 

Tabele szczegółoweto dodatkowe informacje dla tych, którzy chcą przeanalizować każdy przypadek łącznie ze stwierdzonym poziomem przekroczonego limitu 

Zestawienia - to tabelarycznie zestawione informacje, w których znajduje się tytuł, streszczenie, link do źródła 

Case Studyto zestawienie tak zwanych Hot Topic (czym żył Internet), oraz najciekawszych przypadków produktów niebezpiecznych i zafałszowanych tym razem z całego świata 

 

POBIERZ RAPORT MAJ:

>> ANALIZA TRENDÓW RYZYKA BEZPIECZEŃSTWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH W EU - MAJ 2020<<

 

Wybierz obszar: Certyfikacja Suplementy diety

Autor: FoodFakty

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.