Żywność, Suplementy, Opakowania - Produkty niebezpieczne raport maj 2020
To comiesięczna analiza wszystkich przypadków produktów niebezpiecznych zgłoszonych do systemu RASFF, przegląd analiz ryzyka EFSA, zestawienie nowych limitów prawnych pozostałości w żywności, podsumowanie nowych przypadków zafałszowań, najciekawsze case study.
Czego dotyczy analiza Food Risk?
Środki spożywcze - kilkanaście grup produktowych według klasyfikacji RASFF
Suplementy - nowa kategoria, coraz częściej występująca w systemie RASFF
Opakowania - nowe wersje standardów IFS, BRC wymagają większej koncentracji na zafałszowaniach
Trzy perspektywy analiz
- Perspektywa trendów- każda analizowana dana odniesiona jest do wartości okresu porównawczego, którym jest analogiczny okres roku poprzedniego lub poprzedzający miesiąc
- Perspektywa produktów- tu sprawdzisz w jakim stopniu Twój produkt narażony był na poszczególne ryzyka
- Perspektywa ryzyka- tu sprawdzisz jakie matryce żywnościowe są narażone na konkretne ryzyka (np. mykotoksyny)
Kluczowe elementy raportu:
Tablica Managera - to jednostronicowy dash-board z najważniejszymi informacjami z danego miesiąca, to na co my poświęciliśmy kilkanaście dni pracy możesz poznać w kilka minut. Opracowanie zawiera dwie Tablice Managera, poświęconą analizie Risk oraz analizie Fraud
Tabele syntetyczne - to intuicyjne zestawienia trendów dla okresów porównywanych, aktywne linki przekierowują bezpośrednio do informacji szczegółowych
Tabele szczegółowe - to dodatkowe informacje dla tych, którzy chcą przeanalizować każdy przypadek łącznie ze stwierdzonym poziomem przekroczonego limitu
Zestawienia - to tabelarycznie zestawione informacje, w których znajduje się tytuł, streszczenie, link do źródła
Case Study - to zestawienie tak zwanych Hot Topic (czym żył Internet), oraz najciekawszych przypadków produktów niebezpiecznych i zafałszowanych tym razem z całego świata
POBIERZ RAPORT MAJ:
>> ANALIZA TRENDÓW RYZYKA BEZPIECZEŃSTWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH W EU - MAJ 2020<<