100 produktów zgłoszonych w systemie RASFF w ostatnim tygodniu - raport tygodniowy RASFF (04-10.11.2019)
System RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz, przyczyniając się tym samym do lepszej ochrony zdrowia konsumentów w Unii Europejskiej.
Poniżej przedstawiamy przegląd systemu RASFF z ostatniego tygodnia (04-10.11.2019) przygotowany przez redakcję portalu FoodFakty. Zapraszamy do zapoznania się z listą produktów zgłoszonych do systemu przez Polskę, polskich produktów zgłoszonych do systemu RASFF oraz produktów potencjalnie niebezpiecznych mogących pojawić się na rynku polskim.
Nowa forma i zakres informacji! Raport dostępny do pobrania:
RAPORT TYGODNIOWY RASFF - 04-10.11.2019
Przeczytaj także
-
05.11.2019
Mikroorganizmy patogenne główną przyczyną zgłoszeń - raport tygodniowy RASFF (28.10-03.11.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
29.10.2019
Nieautoryzowane składniki w suplementach diety - raport tygodniowy RASFF (21-27.10.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
22.10.2019
Fragmenty szkła w bulionie w proszku z Niemiec - raport tygodniowy RASFF (14-20.10.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...