Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

82% kierowników produkcji w branży przetwórstwa spożywczego doświadczyło opóźnień w produkcji z powodu nieprzestrzegania procedur higienicznych

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Światowy lider w dziedzinie profesjonalnej higieny wprowadza na rynek Tork uszczelniony dozownik przemysłowy, aby wzmocnić istniejące rozwiązania do utrzymania higieny, produktywności i zrównoważonego rozwoju w branży przetwórstwa spożywczego.

W ubiegłym roku kontrola, już i tak rygorystycznych procedur higienicznych w branży spożywczej, jeszcze bardziej zyskała na znaczeniu. Badania pokazują, że w ciągu ostatniego roku 82% firm przetwórstwa żywności doświadczyło zmniejszonej zdolności produkcyjnej z powodu zanieczyszczenia krzyżowego wynikającego z nieprzestrzegania przez pracowników protokołów bezpieczeństwa żywności i higieny[i]. Tork®, marka firmy Essity, wprowadza na rynek Tork uszczelniony dozownik przemysłowy, zaprojektowany z myślą
o wyzwaniach tej branży.

Aż 54% kierowników produkcji twierdzi, że trudno jest zmotywować pracowników do przestrzegania zasad higieny i bezpieczeństwa żywności[i].

- Kierownicy produkcji dążą do utrzymania wysokiego poziomu higieny, dlatego wybór odpowiednich rozwiązań higienicznych ma duże znaczenie - mówi Jenny Turner, dyrektor ds. marketingu, Essity. - Z dumą przedstawiamy Tork uszczelniony dozownik przemysłowy, który, wyposażony w najlepsze w klasie funkcje, sprosta wyzwaniom związanym z utrzymaniem higieny przetwarzania żywności.

Zgodny z zasadami HACCP, system dozowników do stanowisk mycia rąk zapewnia:

  • Utrzymanie higieny:
    • duża pojemność wkładów oznacza, że ręczniki są dłużej dostępne,
    • dozowanie po jednym odcinku pozwala pracownikom dotykać tylko tego ręcznika, którego chcą użyć,
    • odpowiednia konstrukcja chroni wkłady przed zachlapaniem i stworzeniem warunków do rozwoju bakterii.
  • Produktywność:
  • duża pojemność wkładów oznacza stały dostęp do produktu i rzadsze uzupełnianie dozowników przez personel,
  • wodoodporne dozowniki mogą być używane w miejscach o podwyższonej wilgotności i przemywane strumieniem wody, bez konieczności zakrywania lub zdejmowania ze ściany.
  • Zrównoważony rozwój:
  • wkłady posiadają certyfikat FSC.

97% kierowników produkcji twierdzi, że trwałe, łatwe w utrzymaniu i dobrze wyposażone dozowniki higieniczne rozmieszczone w widocznych miejscach mają kluczowe znaczenie dla przestrzegania higieny. Dzięki takim rozwiązaniom jak Tork uszczelniony dozownik przemysłowy, Tork dozownik do czyściw w odcinkach i Tork dozownik do mydła i preparatów do dezynfekcji, kierownicy produkcji mogą być pewni, że wyposażenie ich zakładu pomaga w utrzymaniu czystości, zwiększaniu wydajności operacyjnej i realizacji celów zrównoważonego rozwoju.

 

Dowiedz się więcej o Tork uszczelnionym dozowniku przemysłowym tutaj.

 

Dodatkowe informacje:

 LinkedIn: Tork

 Instagram: @Tork_Polska

 Facebook: @TorkPolska

 

Źródło: 

[i] Badanie przeprowadzone przez PRS Invivo w marcu 2021. W badaniu wzięło udział po 100 osób ze Stanów Zjednoczonych i Niemiec.

 

 

Autor:Tork
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.