Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Analiza mikrobiologiczna żywności pochodzenia zwierzęcego - szkolenie ON-LINE

Data: 03.09.2021 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 3 h

Cel szkolenia

Zapoznanie uczestników z mikroflorą saprofityczną i patogenną występująca w żywności pochodzenia zwierzęcego, jej
oddziaływaniem na bezpieczeństwo i stabilność produktu.

Szkolenie skierowane do

Szkolenie skierowane jest do technologów, kierowników jakości, pracowników działów jakości, pracowników
laboratoriów przyzakładowych

Program

1. Mikroflora surowców zwierzęcych – rola czynników wewnętrznych oraz fizycznych i chemicznych w przeżywalności
drobnoustrojów.
2. Systemy współzależności między drobnoustrojami w produkcie. Rola symbiozy, amensalizmu , pasożytnictwa w
stabilności mikrobiologicznej produktu
3. Procesy technologiczne a mikroflora produktu gotowego. Rola drobnoustrojów saprofitycznych w psuciu się
żywności.
4. Zatrucia pokarmowe – epidemiologia, metody zapobiegania
5. Podstawy analiz mikrobiologicznych , wykorzystanie norm ISO, PN , procedur własnych
6. Źródła kryteriów mikrobiologicznych – Codex Alimentarius, Rozporzadzenie WE 2073, DGHM i inne. Interpretacja
wyników badań
7. Higiena procesu produkcji – źródła wtórnych zakażeń mikrobiologicznych.

Warunki uczestnictwa

Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej

https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2021/01/Program-146-ON-LINE-Analiza-mikrobiologiczna-zywnosci-pochodzenia-zwierz....pdf 

https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/   

 

 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn