Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Audyt zdalny w przedsiębiorstwach branży spożywczej – podstawy formalne i praktyki - szkolenie ON-LINE

Data: 15.09.2021 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h

Cel szkolenia

Na okres kryzysowej sytuacji związanej z pandemią COVID-19 dopuszczony został audyt zdalny realizowany bez
obecności audytora w zakładzie. Szkolenie odpowie na pytanie jakie są formalne aspekty prowadzenia takich audytów
oraz jak powinien audytor i dostawca przygotować się do audytu zdalnego aby sprawnie i efektywnie uzyskać
potwierdzenie stopnia spełnienia wymagań standardów bezpieczeństwa żywności.

Szkolenie skierowane do

Szkolenie skierowane jest do:
• osób zaangażowanych w zarządzanie systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności
• pracowników i kierowników działów zarządzania lub kontroli jakości
• osób prowadzących audyty u dostawców, audytorów, pracowników działów zakupów, osób prowadzących
kwalifikację dostawców

Program

1. Audit zdalny podstawy formalne (wytyczne IAF, IFS, BRC, ISO, itp.)
 Audit zdalny – kiedy stosowany? – ograniczenia i możliwości.
 Metody i techniki dla prowadzenia auditów zdalnych
 Próbkowanie i zbieranie dowodów w auditach zdalnych
 Szanse i ryzyka związane z auditem zdalnym na etapie planowania i realizacji.
 Wytyczne IAF „Stosowania technologii informacyjno-komunikacyjnych („ICT") do celów
 prowadzenia auditów/ocen"
2. Określenie rodzaju i zakresu nadzoru nad dostawcą
3. Identyfikacja zagrożeń i ryzyka we współpracy z dostawcą
4. Powiązanie z wymaganiami norm ISO 9001, ISO 22000, IFS, BRC
 Kwalifikacja i nadzorowanie dostawców.
 Kwalifikowanie dostawców, a kwalifikowanie surowców – kryteria oceny
 Standardowe kontrole surowców, w aspekcie oceny ryzyka zafałszowania surowców
 Audytowanie dostawców usług
5. Audytowanie dostawców :
 metody prowadzenia audytu – przygotowanie się oraz audyt
 przygotowanie listy kontrolnej do audytu u dostawcy
 identyfikacja niezgodności – problemów we współpracy
 raportowanie
6. Wdrażanie działań skierowanych na eliminację problemów
7. Dalszy monitoring współpracy
Pytania i dyskusja, zakończenie szkolenia.

Warunki uczestnictwa

Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej

https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2021/01/Program-157-ON-LINE_Audyt-zdalny-w-przedsiebiorstwach-branzy-spozywczej-_2021.pdf 

https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/    

 

 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn