Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Audytor wewnętrzny systemu HACCP wg ISO 22000. - szkolenie ON-LINE

Data: 24.05.2024 Miejsce: ON-LINE / KRAKÓW
Czas trwania: 6 h

Cel szkolenia

Szkolenie ma na celu przekazanie praktycznych umiejętności w zakresie przygotowania, realizacji i zamknięcia procesu audytowego. Szkolenie ma na celu doskonalenie procesu prowadzenia audytów wewnętrznych systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności.

Szkolenie skierowane do

Szkolenie skierowane jest do audytorów wewnętrznych oraz do kandydatów na audytorów wewnętrznych w organizacji, pełnomocników ds. Zapewnienia Jakości, członków zakładowych zespołów ds. bezpieczeństwa żywności, technologów żywności, innych osób chcących przeprowadzać audyty wewnętrzne systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy ISO 22000.

Program

 1. Omówienie wymagań normy ISO 22000:2018:

• Kontekst organizacji
- Kontekst organizacji a czynniki wewnętrzne, zewnętrzne
• Przywództwo
- Przywództwo i zaangażowanie Najwyższego Kierownictwa
- Polityka bezpieczeństwa żywności
• Planowanie
- Działania uwzględniające ryzyka i szanse
- Cele FSMS
• Wsparcie
- Zasoby
- Kompetencje
- Świadomość
- Komunikacja wewnętrzna i zewnętrzna
- Udokumentowana informacja
• Działanie
- Programy wstępne (PRP)
- Identyfikowalność
- Postępowanie w sytuacjach awaryjnych
- Nadzór nad zagrożeniami (system HACCP)
- Aktualizacja i weryfikacja programów wstępnych PRP i systemu HACCP
- Nadzór nad niezgodnościami wyrobu i procesów
• Ocena wyników systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
- Monitorowanie, pomiary, analiza i ocena
- Audyty wewnętrzne
- Przegląd zarządzania
• Doskonalenie
- Niezgodności i działania naprawcze
- Ciągłe doskonalenie
- Aktualizacja FSMS
2. Wprowadzenie do audytowania:
• Definicja audytu
• Rodzaje audytów
• Postawy i zachowania audytora
• Zasady i proces audytowania wg normy ISO 19011.
3. Metody i techniki wykonywania audytów wewnętrznych:
• Przygotowanie audytu
• Istota, model i warunki skutecznego komunikowania się
• Rodzaje pytań audytowych
• Badania audytowe
• Formułowanie niezgodności
• Dokumentowanie wyników audytu.
4. Działania poaudytowe:
• Korekcje
• Działania korygujące
• Rekomendacje do doskonalenia
5. Test na zakończenie szkolenia.
6. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.

 

 

Warunki uczestnictwa

Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.

 

Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=12499&place_id=0

 

https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/01/Program-10-DSZ-Audytor-wewnetrzny-systemu-HACCP-wg-ISO-22000_2024.pdf

 

W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl  lub telefon: 58/ 766 99 46.

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.