Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Badania i Jakość Żywności 1/2018

Badania i Jakość Żywności 1/2018

Mamy przyjemność zaprezentować Państwu premierowy numer Magazynu Silliker Polska – Kwartalnik Badania i Jakość Żywności jest adresowany do menadżerów i technologów żywności wszystkich branż sektora spożywczego – pracowników laboratoriów, działów jakości, R&D oraz wszystkich osób odpowiedzialnych za zapewnienie bezpieczeństwa żywności, a także osób, które chcą poszerzyć swoją wiedzę z zakresu badań żywności. Na łamach Magazynu poruszamy tematy związane z szeroko pojętym zarządzaniem jakością i bezpieczeństwem żywności. Nasi specjaliści z zakresu prawa żywnościowego opisują aktualne tematy związane ze znakowaniem żywności przeznaczonej na rynek UE, jak i międzynarodowy. Co kwartał zamieszczamy również wykaz zmian aktów prawnych obowiązujących na terenie Polski oraz Unii Europejskiej.

Zapraszamy do lektury Magazynu Silliker Polska – Badania i Jakość Żywności. Tematy zamieszczone w premierowym wydaniu kwartalnika:

  • Raport EFSA po letnim skandalu z fipronilem i amitrazem /str. 3/
  • Salmonella w żywności pochodzenia roślinnego – realne zagrożenie? /str. 4/
  • BLUE PAPER – Europejskie Trendy w Bezpieczeństwie Żywności: Najważniejsze Kwestie i Perspektywy /str. 7/
  • Jakie zmiany w deklaracji wartości odżywczej żywności na rynek USA wprowadza nowa regulacja FDA /str. 8/
  • Pestycydy zawierające substancje zaburzające gospodarkę hormonalną nie powinny być dostępne na rynku /str. 10/
  • Zmiany w przepisach prawa żywnościowego /str. 13/

Słowa kluczowe: badania żywności, jakość żywności, prawo żywnościowe, komunikaty, rynek UE, rynek USA

Materiał udostępniony przez: Merieux NutriSciences (Silliker Polska Sp. z o.o.)

Materiał opublikowany dnia: 17.10.2019

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.