Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Globalna Norma Bezpieczeństwa Żywności
Global Standard for Food Safety wydanie 8 został opublikowany 1 sierpnia 2018 r. w 10 językach wraz z dokumentem „Interpretation Guideline and Key Changes”. Wydanie 8 Globalnej Normy Bezpieczeństwa Żywności BRC dostępne jest również w tłumaczeniu na język polski.
Dokumenty te są już publicznie dostępne poprzez stronę BRC Participate:
https://www.brcglobalstandards.com/brc-global-standards/food-safety/food-safety-issue-8/
Certyfikacja na zgodność z wymaganiami wydania 8 Globalnej Normy Bezpieczeństwa Żywności rozpocznie się od 1 lutego 2019 roku.
Nowe wydanie
Wydanie 8 Globalnej Normy Bezpieczeństwa Żywności BRC, mające na celu zrozumienie potrzeb zainteresowanych stron i przegląd pojawiających się problemów w przemyśle spożywczym, zostało opracowane przez grupy robocze reprezentujące producentów żywności, firmy sektora usług żywnościowych, sprzedawców, jednostki certyfikujące i niezależnych ekspertów technicznych.
Globalna norma BRC dotycząca bezpieczeństwa żywności została opracowana w celu określenia kryteriów bezpieczeństwa, jakości i kryteriów operacyjnych wymaganych w organizacji produkującej żywność w celu wypełnienia zobowiązań w zakresie zgodności prawnej i ochrony konsumenta. Format i treść Standardu ma na celu umożliwienie oceny firmy, systemów operacyjnych i procedur przez kompetentną stronę trzecią – jednostkę certyfikującą – zgodnie z wymaganiami Standardu.
Główne zagadnienia uwzględnione w wydaniu 8:
Jako jedyny trener w Polsce licencjonowany przez BRC Trading Ltd. (BRC Approved Training Partner i BRC Proffessional) w zakresie Global Standard for Food Safety oraz Global Standard for Packaging and Packaging Materials chciałabym zaprosić do korzystania ze szkoleń przygotowanych przez BRC Global Standards.
Szkolenia w zakresie Global Standard for Food Safety wydanie 8 będą dostępne od 1 października 2018 roku.
Każde szkolenie prowadzone jest w oparciu o materiały szkoleniowe BRC GS poprzez platformę BRC Educate. Po szkoleniu każdy uczestnik otrzymuje certyfikat wydany przez BRC Trading Ltd.
Przeczytaj także
Inicjatywa Global Food Safety Initiative (GFSI) wydała nowy dokument benchmarkingowy stosowany w procesie kontroli właścicieli standardów - Guidance Document V 7.1...