Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Certyfikacja KZR INiG i SURE-EU – wymagania dla paliw alternatywnych i odpadów - SZKOLENIE ZDALNE

Na żądanie Miejsce: ONLINE
Czas trwania: 6 h

Cel szkolenia

Zapoznanie uczestników z krajowymi i unijnymi przepisami prawa (w tym dyrektywy RED II) w zakresie paliw z biomasy oraz systemu EU ETS dla biomasy
Omówienie wymagań związanych z poświadczaniem spełnienia kryteriów zrównoważonego rozwoju i ograniczenia emisji GHG dla biomasy i paliw z biomasy
Omówienie obowiązku certyfikacji w łańcuchu dostaw biomasy i paliw z biomasy na cele energetyczne
Omówienie wymagań Systemu KZR INiG oraz SURE-EU dla biomasy pochodzącej z gospodarki odpadowej (odpady komunalne i przemysłowe)
Omówienie wymagań dla wytwórców ciepła i energii elektrycznej w systemie KZR INiG i SURE-EU
Omówienie wytycznych dla prowadzenia bilansu masy
Podstawowe wymagania dla określania emisji gazów cieplarnianych (GHG) dla biomasy i paliw z biomasy

Szkolenie skierowane do

Osób bezpośrednio i pośrednio związanych z odpadami i produkcją paliw alternatywnych:

pełnomocników Systemów KZR INiG i SURE 
pracowników zakładów utylizacji i przetwarzania odpadów
auditorów wewnętrznych
służb zakupowych odpadów
dostawców i wytwórców odpadów i paliw alternatywnych na cele energetyczne
importerów i eksporterów odpadów i paliw alternatywnych
osób odpowiedzialnych za prowadzenie bilansu masy
osób zajmujących się rozliczaniem dostaw odpadów i produkcji paliw alternatywnych

Program

Krajowe i unijne wymagania prawne w obszarze biomasy na cele energetyczne i systemu EU ETS
Kryteria zrównoważonego rozwoju i ograniczenia emisji GHG dla biomasy i paliw z biomasy
Systemy certyfikacji biomasy – KZR INiG – wytyczne i proces certyfikacji,
Systemy certyfikacji biomasy – SURE-EU – wytyczne i proces certyfikacji
Bilans biomasy
Dyskusja

Warunki uczestnictwa

Cena 680 PLN + 23% VAT - za udział 1 osoby w szkoleniu w formie zdalnej
Powyższa cena obejmuje: prowadzenie zajęć, materiały szkoleniowe w formie PDF, certyfikat w języku polskim

RABAT 5% w przypadku zgłoszenia wcześniej niż 4 tygodnie przed szkoleniem. Zapytaj o warunki dodatkowych rabatów.

Rejestracja oraz szczegółowe informacje na temat szkolenia dostępne na stronie:
https://learning.sgs.com/lmt/!clmsLink.dt?site=sgsssc&region=pl&lang=pl&type=R&id=104385203

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn