Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Dobra Praktyka Laboratoryjna w teorii i praktyce w laboratorium mikrobiologicznym - szkolenie ON-LINE

Data: 31.08.2021 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h

Cel szkolenia

Szkolenie ma na celu uzyskanie, uzupełnienie lub doskonalenie umiejętności i kwalifikacji zawodowych potrzebnych do
wykonywania pracy zarządzającego jednostką badawczą, kierowników badań i personelu laboratoriów badawczych.
Szkolenie porusza problemy związane z organizacją jednostki oraz wyposaża uczestników w niezbędną wiedzę, pozwalającą
opracować oraz wdrożyć procedury zgodne z wymaganiami systemów i standardów.

Szkolenie skierowane do

Szkolenie skierowane do zarządzających jednostkami badawczymi, kierowników badań oraz personelu mikrobiologicznych
laboratoriów badawczych.

Program

1. Aktualne wymagania prawne
2. Organizacja jednostki badawczej. Odpowiedzialność:
* Zarządzającego Jednostką Badawczą
* Personelu Jednostki Zapewnienia Jakości
* Kierownika Badania / Personelu Badawczego
3. Program Zapewnienia Jakości
4. Rola Jednostki Zapewnienia Jakości w prawidłowym działaniu systemu jednostki mikrobiologicznej
5. Organizacja pomieszczeń i środowiska jednostki badawczej z pracownią mikrobiologiczną
6. Nadzór nad:
* Przyrządami pomiarowymi, materiałami i odczynnikami
* Systemami badawczymi
* Materiałami badanymi i odniesienia
7. Standardowe Procedury Operacyjne
* Nadzór nad dokumentacją systemową jednostki mikrobiologicznej
* Nadzór nad wyposażeniem i jednostką
8. Dokumentacja badawcza:
* Plan badania mikrobiologicznego
* Dane źródłowe
* Sprawozdanie z badania mikrobiologicznego
* Raport z inspekcji
* Archiwizacja
9. DPL w pracowni mikrobiologicznej – studium przypadku.
10. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia

Warunki uczestnictwa

Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej

https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2020/12/Program-109-ON-LINE-DPL-w-teorii-i-praktyce-w-laboratorium-mikrobiologicznym_2021.pdf 

https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/    

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn