Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 29.06.2022 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Szkolenie ma na celu uzyskanie, uzupełnienie lub doskonalenie umiejętności i kwalifikacji zawodowych potrzebnych do
wykonywania pracy zarządzającego jednostką badawczą, kierowników badań i personelu laboratoriów badawczych.
Szkolenie porusza problemy związane z organizacją jednostki oraz wyposaża uczestników w niezbędną wiedzę,
pozwalającą opracować oraz wdrożyć procedury zgodne z wymaganiami systemów i standardów.
Szkolenie skierowane do zarządzających jednostkami badawczymi, kierowników badań oraz personelu
mikrobiologicznych laboratoriów badawczych.
1. Informacje ogólne
2. Aktualne wymagania prawne
3. Organizacja jednostki badawczej. Odpowiedzialność:
• Zarządzającego Jednostką Badawczą
• Personelu Jednostki Zapewnienia Jakości
• Kierownika Badania / Personelu Badawczego
4. Program Zapewnienia Jakości
5. Rola Jednostki Zapewnienia Jakości w prawidłowym działaniu pracowni mikrobiologicznej
6. Organizacja pomieszczeń i środowiska jednostki badawczej z pracownią mikrobiologiczną
• Pomieszczenia
• Przyrządy pomiarowe, materiały i odczynniki
• Mikrobiologiczne Systemy badawcze
• Materiały badane i odniesienia
7. Dokumentacja systemowa:
• Standardowe Procedury Operacyjne (SOP)
8. Dokumentacja badawcza:
• Plan badania mikrobiologicznego
• Prowadzenie badania
• Sprawozdanie z badania mikrobiologicznego
9. Archiwizacja
10. DPL w pracowni mikrobiologicznej – studium przypadku.
11. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej
https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2021/12/Program-109-ON-LINE-DPL-w-teorii-i-praktyce-w-laboratorium-mikrobiologicznym_2022.pdf
https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/
Zapytaj organizatora o szczegóły