Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 05.11.2024 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Jak powinna wyglądać prawidłowe zabezpieczenie przed szkodnikami w zakładach produkujących żywność i jakie wymagania
stawiają systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, w jaki sposób przeprowadzać audyty i kontrolę
szkodników oraz jak przygotować dokumentację związaną ze zwalczaniem, monitorowaniem, działaniami zapobiegawczymi
i korygującymi ? Na te i inne pytania w obszarze Pest Control powinien odpowiedzieć sobie lub organom kontrolującym
Ekspert ds. bezpieczeństwa żywności lub biolog terenowy.
Na szkolenie zapraszamy specjalistów ds. bezpieczeństwa żywności, członków zespołu HACCP, biologów terenowych, których
zdaniem jest nadzór nad zabezpieczaniem zakładu przed szkodnikami i prowadzenie audytów lub udział w audytach
zewnętrznych.
1. Zagrożenia ze strony szkodników: mikrobiologia, biologia, chemia, zagrożenia fizyczne.
2. Podstawy prawne oraz wymagania Codex Alimentarius, programy wstępne GHP, GMP oraz HACCP w zakresie
zwalczania szkodników.
3. Wymagania w zakresie zabezpieczenia obiektów przed szkodnikami zgodnie z IFS, BRC, FSSC 22000.
4. Przygotowanie do audytu.
5. Dokumentacja audytowa.
6. Spotkanie otwierające.
7. Audyt systemu Pest Control - procedury – dokumentacja – czynności w czasie audytu.
8. Infrastruktura obiektów, „szkodnikoszczelność”, stan sanitarny obiektów.
9. Karty działań korygujących/zapobiegawczych.
10. Raport końcowy – forma, zapisy wnioski /zalecenia poaudytowe.
11. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/szkolenia/harmonogram-szkolen/
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2023/04/Program-218-JB_-Ekspert-ds.-PEST-CONTROL_-2024.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły