Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Ekspert ds. Bezpieczeństwa Żywności w zakresie Pest Control, zgodnie ze standardami BRCGS FOOD V.9, IFS FOOD V.7, HACCP I FSSC 22000. - szkolenie ON-LINE

Data: 29.05.2023 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 7 h

Cel szkolenia

Jak powinna wyglądać prawidłowe zabezpieczenie przed szkodnikami w zakładach produkujących żywność i jakie wymagania stawiają systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, w jaki sposób przeprowadzać audyty i kontrolę szkodników oraz jak przygotować dokumentację  związaną ze zwalczaniem, monitorowaniem, działaniami  zapobiegawczymi i korygującymi ? Na te i inne pytania w obszarze Pest Control powinien odpowiedzieć sobie lub organom kontrolującym Ekspert ds. bezpieczeństwa żywności lub biolog terenowy.

Szkolenie skierowane do

Na szkolenie zapraszamy specjalistów ds. bezpieczeństwa żywności, członków zespołu HACCP, biologów terenowych, których zdaniem jest nadzór nad zabezpieczaniem zakładu przed szkodnikami i prowadzenie audytów lub udział w audytach zewnętrznych .

Program

1.      Zagrożenia ze strony szkodników: mikrobiologia, biologia, chemia, zagrożenia fizyczne.

2.      Podstawy prawne oraz wymagania Codex Alimentarius, programy wstępne GHP, GMP oraz HACCP w zakresie zwalczania szkodników.

3.      Wymagania w zakresie zabezpieczenia obiektów przed szkodnikami zgodnie z  IFS, BRC, FSSC 22000.

4.      Przygotowanie do audytu.

5.      Dokumentacja audytowa.

6.      Spotkanie otwierające.

7.      Audyt systemu Pest Control - procedury – dokumentacja – czynności w czasie audytu.

8.      Infrastruktura obiektów, „szkodnikoszczelność”, stan sanitarny obiektów.

9.      Karty działań korygujących/zapobiegawczych.

10.   Raport końcowy – forma, zapisy wnioski /zalecenia poaudytowe.

11.   Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.

Warunki uczestnictwa

Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej:

https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/ 

 

https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2023/04/Program-218-JB_-Ekspert-ds.-PEST-CONTROL_-2023.pdf

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.