Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Ekspert ds. prawa żywnościowego POZNAŃ

Data: 22.01.2020 Miejsce: Poznań
Czas trwania: 24 h

Cel szkolenia

Zapoznanie z przepisami prawnymi z zakresu żywności oraz praktyczną interpretacją wymagań.

Szkolenie skierowane do

Pełnomocnicy systemów, członkowie zespołu ds. HACCP, osoby odpowiedzialne za nadzór nad przepisami prawa, znakowaniem żywności, technolodzy żywności, osoby zainteresowane tematyką szkolenia.

Program

  • Wprowadzenie do bezpieczeństwa żywności;
  • tworzenie prawa żywnościowego w Unii Europejskiej;
  • wymagania prawne w Polsce i UE w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności:
    • rozporządzenie 178/2002 ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego,
    • pakiet higieniczny: rozporządzenia 852/2004, 853/2004, 854/2004,
    • mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności,
    • chemiczne zanieczyszczenia żywności.
  • wymagania prawne w Polsce i UE w zakresie materiałów do kontaktu z żywnością:
    • rozporządzenie 1935/2004 w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością,
    • rozporządzenie 2023/2006 w zakresie dobrych praktyk produkcyjnych,
    • rozporządzenie 10/2011 w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
  • wymagania prawne w Polsce i UE w zakresie znakowania żywności:
    • rozporządzenie 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,
    • wymagania dotyczące jakości handlowej a nowe wymagania znakowania.
  • kompetencje urzędowej kontroli żywności;
  • warsztaty, ćwiczenia, interpretacje, analizy zapytań.

Warunki uczestnictwa

Wypełnienie formularza zgłoszeniowego dostępnego na stronie:

 
https://www.tuv-sud.pl/uploads/images/1516183914109522610498/formularz-zgloszeniowy.pdf  


i przesłanie go na adres: akademia@tuv-sud.pl. O przyjęciu zgłoszenia zostaną Państwo poinformowani drogą mailową przez TÜV SÜD Polska.

 
Szczegóły dotyczące szkolenia: https://www.tuv-sud.pl/pl-pl/kompetencje/akademia-szkolenia-otwarte-i-seminaria/programy-szkolen/zywnosc/f10-ekspert-ds.-prawa-zywnosciowego-tuev 

 

Regulamin szkoleń TÜV SÜD Polska: https://www.tuv-sud.pl/uploads/images/1481186374933222621102/regulamin-szkolen.pdf 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn