NAGRANIE - FFSW: Dbaj o bezpieczeństwo – 09.06
Dostępne non-stop
Cel wydarzenia
Trzeci dzień FFSW poświęciliśmy trzem blokom tematycznym. Wszystkie w aspekcie wpływu na bezpieczeństwo produktów spożywczych.
Pierwszy blok to zagadnienia związane z opakowaniami w tym szczególnie interesujących każdego producenta, aspektów ekologiczności opakowań.
Drugi blok to higiena produkcji i kontrola jej zachowania. Przedstawiliśmy spojrzenie na zagadnienie z bardzo rożnej perspektywy, każda wniosła nową wiedzę i praktyczne wskazówki.
Trzeci blok to przegląd kilku obiecujących i coraz częściej stosowanych nowych technologii wykorzystywanych przy przedłużaniu trwałości żywności.
Wydarzenie skierowane do
Do wszystkich, którzy na każdym etapie łańcucha mają bezpośredni lub pośredni wpływ na decyzje lub wpływ na bezpieczeństwo żywności. Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany do profesjonalistów z obszaru produkcji, technologii, zarządzania jakością, marketingu, komunikacji, zarządzania i pozostałych kluczowych obszarów w firmach branży spożywczej. Zaproś koniecznie kolegów z firmy.
eFORUM ZORGANIZOWANE DZIĘKI
PARTNERZY GŁÓWNI FFSW
PARTNERZY GŁÓWNI DNIA
PARTNERZY DNIA
POZOSTAŁE ZAANGAŻOWANE ORGANIZACJE
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy
Polski Komitet Normalizacyjny
Politechnika Gdańska
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
PATRONAT NAD WYDARZENIEM OBJĄŁ
GŁÓWNY INSPEKTOR JAKOŚCI HANDLOWEJ ARTYKUŁÓW ROLNO-SPOŻYWCZYCH ORAZ POLSKI KOMITET NORMALIZACYJNY
Program
Percepcja bezpieczeństwa żywności Europejczyków według badań Eurostatu Janusz Olejnik – FoodFakty |
Jak zapewnić bezpieczeństwo żywności stosując opakowania zgodne z wymogami gospodarki obiegowej? Maciej Gierszewski – Sealed Air |
Opakowania biodegradowalne i kompostowalne do żywności w świetle wymagań BRC GS Packaging Materials – przepisy prawne, kwalifikacja dostawców, istotne aspekty certyfikacji Mieczysław Obiedziński – TÜV SÜD Polska |
Na co zwrócić uwagę przy zakupie eko opakowań? Adam Fotek – J.S. Hamilton |
Optymalizacja procesów mycia i dezynfekcji Radosław Adamiak – CID LINES |
Praktyczne wykorzystanie mikrobiologii jako narzędzia w prewencji Maria Czuba-Latoń – Coca-Cola HBC |
Dążenie do diagnostyki predykcyjnej - wykład w języku angielskim Jean Rollin – bioMérieux |
Pulsacyjne pole elektryczne dr inż. Artur Wiktor – Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego |
Przetwarzanie wysokociśnieniowe (High Pressure Processing - HPP) - obecny stan i perspektywy na przyszłość dr hab. inż. Edyta Malinowska-Pańczyk – Politechnika Gdańska |
Sesja Q&A |
Warunki uczestnictwa
Nagrania dostępne wyłącznie dla użytkowników Strefy Managera
ZAPOZNAJ SIĘ RÓWNIEŻ Z PROGRAMEM POZOSTAŁYCH DNI
PONIEDZIAŁEK - KULTURA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI
WTOREK- ROZWIJAJ SIĘ BEZPIECZNIE - ZRÓWNOWAŻONY ROZWÓJ
CZWARTEK - JEDZ BEZPIECZNIE, TRWAŁOŚĆ, FOOD WASTE
PIĄTEK - POŁĄCZ SIŁY NA RZECZ BEZPIECZEŃSTWA
OPRACOWANIA PRZYGOTOWANE W RAMACH FFSW
Dostępne w abonamencie Strefy Managera