NAGRANIE - FFSW: Jedz bezpiecznie – 10.06
Dostępne non-stop
Cel wydarzenia
Czwartek był trochę innym dniem niż pozostałe, tym bardziej stał sie przez to interesujący. Spotkanie poświęcone było określeniu elementów wpływających na zwyczaje żywieniowe Polaków, ich zachowania jeśli chodzi o marnowanie żywności, ale skupiliśmy się głównie na tym, jak przemysł może wpłynąć na produkowanie coraz bardziej wartościowej żywności, wpływać na zmniejszenie marnowania dzięki technologiom, ale również odpowiednią komunikację z konsumentami.
Wydarzenie skierowane do
Do wszystkich, dla których jakość produktów spożywczych, sposób ich konsumpcji i ewentualnego marnowania ma znaczenie. Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany do profesjonalistów z obszaru produkcji, technologii, zarządzania jakością, marketingu, komunikacji, zarządzania i pozostałych kluczowych obszarów w firmach branży spożywczej. Zaproś koniecznie kolegów z firmy.
eFORUM ZORGANIZOWANE DZIĘKI
PARTNERZY GŁÓWNI FFSW
PARTNER GŁÓWNY DNIA
PARTNER DNIA
POZOSTAŁE ZAANGAŻOWANE ORGANIZACJE
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy
Polski Komitet Normalizacyjny
Politechnika Gdańska
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
PATRONAT NAD WYDARZENIEM OBJĄŁ
GŁÓWNY INSPEKTOR JAKOŚCI HANDLOWEJ ARTYKUŁÓW ROLNO-SPOŻYWCZYCH ORAZ POLSKI KOMITET NORMALIZACYJNY
Program
Megatrendy konsumenckie. Przegląd światowych opiniotwórczych badań i raportów trendów dla żywności Janusz Olejnik – FoodFakty |
Nowe zalecenia żywieniowe a nawyki żywieniowe Polaków dr Katarzyna Wolnicka – NIZP - PZH, Zakład Edukacji Żywieniowej |
Uwolnij moc dobrych bakterii Marcin Kuprewicz – Chr. Hansen Monika Milej – Chr. Hansen |
Dobrowolne znakowanie żywności wegańskiej, wegetariańskiej, bezglutenowej i wolnej od GMO – licencje, wymagania, audytowanie, certyfikacja Adam Bońkowski – TÜV SÜD |
Mechanizm działania kultur bioprotekcyjnych w produktach mięsnych i ograniczenia marnowania żywności Marcin Hartman – Chr. Hansen Monika Milej – Chr. Hansen |
Często dobre dłużej. Branża spożywcza walczy z marnowaniem jedzenia Anna Kurnatowska – Too Good To Go |
Znakowanie terminami trwałości – czy trzeba wybierać między bezpieczeństwem żywności a niemarnowaniem? dr hab. inż. Urszula Samotyja, prof. UEP – Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu |
Sesja Q&A |
Warunki uczestnictwa
Nagrania dostępne wyłącznie dla użytkowników Strefy Managera
ZAPOZNAJ SIĘ RÓWNIEŻ Z PROGRAMEM POZOSTAŁYCH DNI
PONIEDZIAŁEK - KULTURA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI
WTOREK- ROZWIJAJ SIĘ BEZPIECZNIE - ZRÓWNOWAŻONY ROZWÓJ
ŚRODA - DBAJ O BEZPIECZEŃSTWO - HIGIENA, BADANIA, TECHNOLOGIE
PIĄTEK - POŁĄCZ SIŁY NA RZECZ BEZPIECZEŃSTWA
OPRACOWANIA PRZYGOTOWANE W RAMACH FFSW
Dostępne w abonamencie Strefy Managera