NAGRANIE - FFSW: Rozwijaj się bezpiecznie – 08.06
Dostępne non-stop
Cel wydarzenia
Branża spożywcza staje się obszarem rewolucji technologicznej, która jest niezbędna do ochrony planety Ziemia. Wydaje się, że ilość wyzwań nie ma końca, a pogodzenie niektórych elementów jest niemożliwe.
Celem drugiego dnia FFSW było przybliżenie zagadnień związanych z aspektami ekologii, gospodarki w obiegu zamkniętym, śladu węglowego, zrównoważonemu rozwojowi, wystarczalności ekonomicznej. Dużą uwagę skierowano też na aspekty opakowań.
Wydarzenie skierowane do
Do wszystkich, którzy w aktywny sposób chcą wpływać na transformację organizacji w kierunku zrównoważonego rozwoju. Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany do profesjonalistów z obszaru: produkcji, technologii, zarządzania jakością, marketingu, komunikacji, zarządzania i pozostałych kluczowych obszarów w firmach branży spożywczej. Zaproś koniecznie decydentów w twojej organizacji.
eFORUM ZORGANIZOWANE DZIĘKI
PARTNERZY GŁÓWNI FFSW
PARTNERZY DNIA
POZOSTAŁE ZAANGAŻOWANE ORGANIZACJE
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy
Polski Komitet Normalizacyjny
Politechnika Gdańska
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
PATRONAT NAD WYDARZENIEM OBJĄŁ
GŁÓWNY INSPEKTOR JAKOŚCI HANDLOWEJ ARTYKUŁÓW ROLNO-SPOŻYWCZYCH ORAZ POLSKI KOMITET NORMALIZACYJNY
Program
Wstęp Janusz Olejnik – FoodFakty |
Gospodarka obiegu zamkniętego w sektorze opakowań jako jeden z wiodących elementów Europejskiego Zielonego Ładu Mieczysław Obiedziński – TÜV SÜD Polska |
Rola opakowania kartonowego w budowaniu zrównoważonego łańcucha wartości dla systemu żywnościowego Jacek Świgoń - Tetra Pak |
Eko-definicja branży spożywczej - jak zredukować ślad węglowy produkcji żywności? Witold Dżugan – Bureau Veritas |
Rola pestycydów w budowaniu zrównoważonego systemu żywnościowego Dorota Nowak-Mordoń – Intertek |
Realizacja strategii zrównoważonego rozwoju w Carlsberg Polska – przykłady działań w obszarze wody i śladu węglowego Beata Ptaszyńska-Jedynak – Carlsberg |
Samowystarczalność żywnościowa UE w dobie wyzwań klimatycznych Grzegorz Rykaczewski – Santander |
Ograniczanie marnowania żywności jako element Europejskiego Zielonego Ładu dr Joanna Trybus – MRiRW |
Sesja Q&A |
Warunki uczestnictwa
Nagrania dostępne wyłącznie dla użytkowników Strefy Managera
ZAPOZNAJ SIĘ RÓWNIEŻ Z NAGRANIAMI Z POZOSTAŁYCH DNI
PONIEDZIAŁEK - KULTURA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI
ŚRODA - DBAJ O BEZPIECZEŃSTWO - HIGIENA, BADANIA, TECHNOLOGIE
CZWARTEK - JEDZ BEZPIECZNIE, TRWAŁOŚĆ, FOOD WASTE
PIĄTEK - POŁĄCZ SIŁY NA RZECZ BEZPIECZEŃSTWA
OPRACOWANIA PRZYGOTOWANE W RAMACH FFSW
Dostępne w abonamencie Strefy Managera