NAGRANIE - FFSW: Połącz siły na rzecz bezpieczeństwa – 11.06
Dostępne non-stop
Cel wydarzenia
Finałowy piątek, to przegląd najnowszych osiągnięć techniki w obszarze kontroli bezpieczeństwa żywności i trendów w badaniach, ale nie wyłącznie. Mieliśmy okazję dowiedzieć się od praktyków jak kształtują zarządzanie tym obszarem w swojej organizacji, a od osób bezpośrednio zaangażowanych w prace legislacyjne o tym, jakie zmiany czekają nas w kwestii HACCP.
Wydarzenie skierowane do
Do wszystkich, którzy na każdym etapie łańcucha mają bezpośredni lub pośredni wpływ na decyzje lub wpływ na bezpieczeństwo żywności. Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany do profesjonalistów z obszaru produkcji, technologii, zarzadzania jakością, marketingu, komunikacji, zarządzania i pozostałych kluczowych obszarów w firmach branży spożywczej. Zaproś koniecznie kolegów z firmy.
eFORUM ZORGANIZOWANE DZIĘKI
PARTNERZY GŁÓWNI FFSW
PARTNERZY
POZOSTAŁE ZAANGAŻOWANE ORGANIZACJE
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy
Polski Komitet Normalizacyjny
Politechnika Gdańska
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
PATRONAT NAD WYDARZENIEM OBJĄŁ
GŁÓWNY INSPEKTOR JAKOŚCI HANDLOWEJ ARTYKUŁÓW ROLNO-SPOŻYWCZYCH ORAZ POLSKI KOMITET NORMALIZACYJNY
Program
Wstęp - najliczniejsze przypadki notyfikacji niebezpiecznej żywności w RASFF według kategorii zagrożenia Janusz Olejnik – FoodFakty |
Dobór optymalnej techniki wykrywania alergenów Bogusław Wiera – Argenta |
Trendy i bezpieczeństwo w badaniach pestycydów Anna Szeliga – J.S. Hamilton |
Nowoczesne techniki chromatograficzne w badaniach bezpieczeństwa żywności - spektrometria mas TOF MS sprzężona z chromatografią gazową Edyta Szyszko – LECO |
Nadzór nad jakością mikrobiologiczną wody standardem w produkcji żywności Dagmara Dziedzina – IDEXX |
Sekwencjonowanie wysokoprzepustowe: WGS, metagenomika i metataksonomika w kontroli bezpieczeństwa łańcucha żywnościowego dr hab. Dariusz Wasyl – Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy |
Kontrola bezpieczeństwa żywności w łańcuchu żywnościowym w Biedronce Łukasz Żmudziński / Jakub Estkowski – Jeronimo Martins |
Ponowne otwarcie gastronomii w czasach pandemii Eksperci działu Business Assurance Intertek |
Nowe ogólne zasady higieny żywności wraz z systemem HACCP zatwierdzone przez Komisję Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO Magdalena Kowalska – Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych |
Sesja Q&A |
Warunki uczestnictwa
Nagrania dostępne wyłącznie dla użytkowników Strefy Managera
ZAPOZNAJ SIĘ RÓWNIEŻ Z PROGRAMEM POZOSTAŁYCH DNI
PONIEDZIAŁEK - KULTURA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI
WTOREK- ROZWIJAJ SIĘ BEZPIECZNIE - ZRÓWNOWAŻONY ROZWÓJ
ŚRODA - DBAJ O BEZPIECZEŃSTWO - HIGIENA, BADANIA, TECHNOLOGIE
CZWARTEK - JEDZ BEZPIECZNIE, TRWAŁOŚĆ, FOOD WASTE
OPRACOWANIA PRZYGOTOWANE W RAMACH FFSW
Dostępne w abonamencie Strefy Managera