NAGRANIE - FFSW: Kultura bezpieczeństwa żywności – 07.06
Dostępne non-stop
Cel wydarzenia
Mimo, że to już wymóg prawny, to nie w tym tkwi potrzeba jej stosowania w organizacji. Bezpieczeństwo żywności jako najwyższy obowiązek branży spożywczej wobec konsumenta, zwyczajowo nie jest traktowane jako obszar konkurencji pomiędzy firmami. Jednak największe firmy już dawno zrozumiały, że bez rozwiniętej kultury bezpieczeństwa żywności w organizacji nie sposób zarządzać z sukcesem globalnymi produktami. Ale to nie wielkość organizacji jest decydująca, każda organizacja, może odnieść korzyść jeśli do FSC podejdzie się jako do obszaru kreowania korzyści, a nie spełnienia obowiązku.
Celem pierwszego dnia FFSW było wskazanie roli i odnoszonych korzyści w organizacjach dzięki rozwojowi FSC, dostarczenie wiedzy i argumentów dla zaangażowania najwyższego kierownictwa w firmach w tematykę FSC.
Wydarzenie skierowane do
Do wszystkich, którzy w aktywny sposób chcą wpływać na rozwój kultury bezpieczeństwa żywności w organizacjach. Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany jest do profesjonalistów z obszaru: produkcji, technologii, zarządzania jakością, marketingu, komunikacji, zarządzania i pozostałych kluczowych obszarów w firmach branży spożywczej. Zaproś swojego szefa - to on w pierwszej kolejności tworzy Kulturę Bezpieczeństwa Żywności.
eFORUM ZORGANIZOWANE DZIĘKI
PARTNERZY GŁÓWNI FFSW
PARTNER GŁÓWNY DNIA
PARTNER DNIA
POZOSTAŁE ZAANGAŻOWANE ORGANIZACJE
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy
Polski Komitet Normalizacyjny
Politechnika Gdańska
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
PATRONAT NAD WYDARZENIEM OBJĄŁ
GŁÓWNY INSPEKTOR JAKOŚCI HANDLOWEJ ARTYKUŁÓW ROLNO-SPOŻYWCZYCH ORAZ POLSKI KOMITET NORMALIZACYJNY
Program
Food Safety Culture Initiative PL - dlaczego warto dołączyć Janusz Olejnik – FoodFakty |
Kultura Bezpieczeństwa Żywności - dlaczego Najwyższe Kierownictwo powinno być zainteresowane jej rozwojem w organizacji Joanna Mazurkiewicz – BSI |
Komisja Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO i jej globalny wpływ na kształtowanie kultury bezpieczeństwa żywności Marzena Chacińska – Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych |
Rola i korzyści normalizacji dla bezpieczeństwa żywności Izabela Ancuta – Polski Komitet Normalizacyjny |
Rola jednostki certyfikującej w obszarze bezpieczeństwa opakowań - doświadczenia z audytów certyfikujących na przykładzie branży opakowaniowej |
Budowanie kultury bezpieczeństwa żywności - realne studium przypadku Anna Gronostajska – Coca-Cola HBC |
Kultura Bezpieczeństwa Żywności w praktyce, perspektywa i rola sieci handlowej Irmina Makarska – Jeronimo Martins |
Sesja Q&A |
Warunki uczestnictwa
Nagrania dostępne wyłącznie dla użytkowników Strefy Managera
ZAPOZNAJ SIĘ RÓWNIEŻ Z NAGRANIAMI Z POZOSTAŁYCH DNI
WTOREK- ROZWIJAJ SIĘ BEZPIECZNIE - ZRÓWNOWAŻONY ROZWÓJ
ŚRODA - DBAJ O BEZPIECZEŃSTWO - HIGIENA, BADANIA, TECHNOLOGIE
CZWARTEK - JEDZ BEZPIECZNIE, TRWAŁOŚĆ, FOOD WASTE
PIĄTEK - POŁĄCZ SIŁY NA RZECZ BEZPIECZEŃSTWA
OPRACOWANIA PRZYGOTOWANE W RAMACH FFSW
Dostępne w abonamencie Strefy Managera