Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Filtry metalowe serii PSS® Plus

Filtry z serii PSS Plus to najnowsze osiągnięcie firmy Pall w dziedzinie filtracji na porowatych metalowych strukturach. Do ich wytworzenia wykorzystujemy najnowocześniejszą metodę produkcji, dzięki czemu uzyskuje się bardziej jednorodną strukturę porów w metalowym medium filtracyjnym, co zwiększa wydajność filtracji i zawęża zakres przepuszczalności.

Drobno spiekana konstrukcja ze stali nierdzewnej umożliwia filtrację w aplikacjach, gdzie wymagana jest wysoka odporność na temperaturę, ciśnienie i na rozpuszczalniki. Wkłady te zalecane są do otrzymywania czystej pary i doskonale nadają się do zastosowań w aplikacjach cieczowych lub gazowych, w tym do rozpuszczalników półproduktów chemicznych, płynów termoprzewodzących, polimerów, farmaceutyków i gazów wysokotemperaturowych.

Dzięki powierzchni filtracji 194 cm2 (30in2) filtry te są zaprojektowane specjalnie do filtracji cieczy i/lub gazu w aplikacjach o niskim przepływie.

 

Cechy, zalety
Cała konstrukcja ze stali nierdzewnej  ->  kompatybilne z aplikacjami jak para, chemikalia, gazy w wysokich temperaturach
Bardziej jednolita struktura porów w mediach metalicznych  ->  węższy zakres przepuszczalności
Odporność na wysokie ciśnienie i na korozję  ->  wytrzymuje wysokie przepływy wsteczne
Nowy proces produkcyjny skraca czas produkcji  ->  elastyczność produkcji
Certyfikat ISO 9001  ->  wyprodukowano do użytku w zgodność z cGMP

Dokładność filtracji
Ciecz* - 10µm
Gaz** -  1µm

Zalecane przepływy
Ciecz* (lpm) - 11 / 8
Gaz** (Nm3/h)  - 8,5 / 8

* Beta 1000 (99,9%) w zmodyfikowanym teście F2 i rzeczywistą liczbą cząstek.

** Beta 1000 (99,9%) w zmodyfikowanym teście F2 i stosunku wydajności cieczy do gazu 10:1.

 

Maksymalna różnica ciśnień: 5.17 bar forward and reverse @ 93.3°C

 

Słowa kluczowe: Filtry metalowe, PSS , filtr pary

Skontaktuj się bezpośrednio z firmą:

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn