Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Food fraud - Autentyczność żywności i ocena podatności na zafałszowania w branży spożywczej w odniesieniu do wymagań BRCGS Food v.9, IFS Food v.7, FSSC 22000 v.5.1.- szkolenie ON-LINE

Data: 21.08.2023 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 6 h

Cel szkolenia

CEL / OPIS SZKOLENIA:
Szkolenie ma na celu poszerzenie wiedzy w zakresie rodzajów zafałszowań żywności a przede wszystkim poznaniu narzędzi
pozwalających na ocenę podatności surowców / materiałów i dostawców. Szkolenie odnosi się do wymagań standardów
BRC Food wydanie 9, IFS Food wydanie 7 oraz FSSC 22000. Te same narzędzia mogą zastosować producenci opakowań do
kontaktu z żywnością (BRC PM) jak również w firmy handlowe (IFS Broker).

Szkolenie skierowane do

UCZESTNICY SZKOLENIA:
Szkolenie przeznaczone jest dla wszystkich osób związanych z branżą spożywczą, pragnących poszerzyć swoją wiedzę w zakresie zafałszowań, oszustw i autentyczności żywności.

Program

PROGRAM SZKOLENIA:
1. Food Defence, Food Fraud, EMA (Economically motivated adulteration) – zrozumieć podobieństwa i różnice
2. Najczęściej zafałszowane produkty spożywcze
3. Rodzaje zafałszowań żywności i opakowań
4. Wymagania BRC Food, IFS Food i FSSC 22000 w zakresie przeciwdziałania zafałszowaniem i oszustwom oraz gwarantowania autentyczności żywności
5. Wykorzystanie wytycznych BRC i IFS w wykonaniu oceny podatności oraz przygotowaniu planu ograniczenia oszustwa produktowego
6. Najczęstsze pytania audytowe w zakresie autentyczności – jak na nie odpowiadać?
7. Jak kontrolować dostawców w zakresie autentyczności żywności?
8. Przeglądy oceny podatności – monitorowanie informacji o oszustwach związanych z żywnością
9. Ćwiczenie – analiza „Food Fraud” na wybranych przykładach.
10. Podsumowanie szkolenia, pytania.

Warunki uczestnictwa

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.