Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

GENE-UP® - system REAL TIME PCR do wykrywania patogenów w żywności

Rozwiązanie GENE-UP® (Real Time PCR) do wykrywania patogenów w czasie rzeczywistym pomaga przyspieszyć analizę żywności i uwolnienie produktu. Razem z systemem GENE-UP® otrzymują Państwo nie tylko intuicyjne rozwiązanie PCR w czasie rzeczywistym do wykrywania patogenów, ale przede wszystkim 50 lat doświadczeń w dziedzinie mikrobiologii i zespół ekspertów, którzy pomogą Państwu spełnić najwyższe standardy bezpieczeństwa mikrobiologicznego.

Uproszczona procedura badawcza sprawia, że system jest bardzo łatwy w użyciu co poprawia ogólną wydajność laboratorium mikrobiologicznego. Dzięki systemowi GENE-UP® czas niezbędny na szkolenie może zostać ograniczony do minimum, a zastosowanie unikalnych procedur zmniejsza ryzyko zanieczyszczenia krzyżowego.

Wykorzystanie w systemie technologii FRET (ang. fluorescent resonnance energy transfer) oraz automatyczne badanie temperatury topnienia pozwala na uzyskanie niespotykanej wcześniej czułości i specyficzności. Czas inkubacji trwa od 8 do maksymalnie 24 godzin, a sama analiza w aparacie GENE-UP wykonywana jest w czasie poniżej jednej godziny. Ostateczny wynik oparty na trzech parametrach (specyficzna reakcja z sondami FRET, temperatura topnienia, krzywa reakcyjna) podawany jest w przejrzystej formie jako wynik dodatni lub ujemny.

NIEZYWKLE SZYBKI

• Inkubacja próbki już od 8 godzin (dla wybranych matryc)

• Analiza w aparacie poniżej 1 godziny

• Odczynniki gotowe do użycia i naniesione do probówek reakcyjnych

• Proces lizy mechanicznej w zaledwie 5 minut (bez grzania, bez dodatkowych odczynników)

PROSTY I INTUICYJNY

• Jedna procedura badawcza dla wszystkich parametrów

• Proste i intuicyjne oprogramowanie

• Automatyczna interpretacja wyników

NIEZAWODNY

• Analiza reakcji PCR w czasie rzeczywistym z wykorzystaniem sond FRED oraz automatyczna analiza punktu topnienia

• Zestawy zwalidowane przez AFNOR oraz AOAC

• Zdalna diagnostyka i konsultacje z wykorzystaniem systemu VILINK®

ELASTYCZNY

• Możliwość pracy z oprogramowaniem w systemie zamkniętym lub otwartym

• Odczynniki przechowywane w temperaturze pokojowej

• Możliwość równoczesnego oznaczania różnych parametrów

○ Salmonella – wykrywanie w 24 godziny

○ Listeria monocytogenes – wykrywanie w 24 godziny

○ Listeria spp - wykrywanie w 24 godziny

○ E. coli O157 - wykrywanie w 24 godziny

○ Cronobacter - wykrywanie w 24 godziny

○ Wykrywanie bakterii należących do grupy EHEC

○ Wykrywanie wirusów (m.in. Norowirusa GI/GII i wirusa zapalenia wątroby typu A) w żywności

Słowa kluczowe: Salmonella, Listera, REAL TIME PCR, patogeny, biologia molekularna

Skontaktuj się bezpośrednio z firmą:

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn