Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Jak jeść by zdrowo żyć – czy każda dieta jest dla Ciebie? - nagranie wydarzenia

Kategoria: Składniki Żywności

W dniach 19 i 20 kwietnia odbyło się wydarzenie pt. Jak jeść by zdrowo żyć – czy każda dieta jest dla Ciebie? W poniższym artykule przedstawiamy nagrania z obu dni wydarzenia.

Celem wydarzenia było zwiększenie świadomości społecznej na temat roli żywienia w kształtowaniu postaw prozdrowotnych i dobrego samopoczucia. Pomimo szerokiego dostępu do wiedzy na temat żywności i żywienia, wciąż powszechne były w społeczeństwie nawyki żywieniowe, które niekorzystnie wpływały na nasze zdrowie. Konferencja poruszała zagadnienia z zakresu żywienia, w tym korzyści i zagrożenia związane ze sposobem odżywiania się na poszczególnych etapach życia człowieka oraz w zależności od rodzaju podejmowanych aktywności. Tematy poruszane na konferencji miały również w dłuższej perspektywie inspirować do zmiany nawyków żywieniowych.

PROGRAM DZIEŃ 1

Otwarcie konferencji

Dieta jako warunek zdrowia- sposób żywienia czy styl życia?

dr inż. Joanna Ciborska - Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

Euforia smaku, ochrona zdrowia: magia diety Śródziemnomorskiej

dr hab. inż. Ewa Żary-Sikorska - Politechnika Bydgoska

Fleksitariańskie okna żywieniowe w profilaktyce i leczeniu chorób metabolicznych

dr Marta Lonnie - Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

Dieta DASH - (nie)tajemny sposób do walki z nadciśnieniem i nie tylko

dr Dawid Madej - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Diety roślinne - korzyści i zagrożenia według aktualnego stanu wiedzy

dr Michał Boraczyński - Uniwersytet-Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

Podsumowanie pierwszego dnia i dyskusja

 

NAGRANIE DZIEŃ 1:

 

 

PROGRAM DZIEŃ 2

Immunonutrition: sekrety odporności na talerzu

dr hab. n. med. Wojciech Feleszko - Warszawski Uniwersytet Medyczny

G-free - czy dieta bezglutenowa jest dla Ciebie?

dr hab. Urszula Krupa-Kozak, prof. Instytutu - Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie

Dieta low FODMAP - moda czy naukowo udowodniona metoda wspomagania leczenia w dolegliwościach jelitowych?

dr n. med. Dagmara Bogdanowska-Charkiewicz - Uniwersytet Medyczny w Białymstoku

Dieta ketogeniczna - z czym to się je?

dr Natalia Drabińska - Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu | Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie

Podsumowanie drugiego dnia i dyskusja

NAGRANIE DZIEŃ 2:

 

ORGANIZATORZY


 

SPONSORZY


 

 

Autor:FoodFakty
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.