Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 06.09.2024 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z kryteriami mikrobiologicznymi nieobjętymi rozporządzeniami
i specyfikacjami. Omówione zostaną specyfikacje dla wybranych produktów pochodzenia zwierzęcego i roślinnego.
Szkolenie skierowane dla osób związanych z przemysłem spożywczym: pracowników działów jakości , technologów
żywności, pracowników mikrobiologii.
1. Definicja kryterium mikrobiologicznego.
2. Geneza kryterium dla L.monocytogenes i Campylobacter.
3. Czego nie znajdziemy w Rozporządzeniu WE 2073/2005?
4. Opinia naukowa EFSA a kryterium mikrobiologiczne.
5. Tworzenie specyfikacji krok po kroku - gdzie szukać potrzebnych informacji.
6. Surowce i proces technologiczny a wybór kryterium.
7. Tworzenie specyfikacji dla wybranych produktów pochodzenia zwierzęcego i roślinnego.
8. Zakończenie szkolenia, podsumowanie, pytania.
W przypadku dodatkowych pytań po szkoleniu prosimy o kontakt z naszym Trenerem, który odpowie na Państwa pytania
dotyczące tematyki szkolenia do 2 tygodniu po wydarzeniu. Po tym terminie konsultacje będą traktowane jako usługa płatna
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=17306&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_MIK&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2023/12/Program-229-MIK-Jakie-parametry-mikrobiologiczne-przyjac-dla-surowcow-i-produktow-nieobjetych-rozp-i-specyfikacjami_2024.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły