Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Konferencja Plant-Powered Perspectives wyznacza kierunek branży roślinnej: to czas na alternatywy białka

Kategoria: Biznes

Ruszyły już zapisy na Plant-Powered Pitching - konkurs dla roślinnych start-upów, w którym powalczą o wsparcie finansowe na rozwój innowacyjnych pomysłów wspierających roślinną rewolucję. Sesja odbywa się w ramach konferencji Plant-Powered Perspectives, która za dążenie w stronę transformacji systemu żywnościowego otrzymała honorowy patronat Parlamentu Europejskiego.

Z każdym dniem dowiadujemy się więcej na temat programu tegorocznej konferencji Plant-Powered Perspectives. W tym roku konkurs dla startupów będzie akceleratorem dla innowacji z obszaru roślinnych zamienników białka. Jest to świetna okazja dla przedsiębiorców rozwijających swój projekt lub potrzebujących dodatkowej gotówki - pula nagród wynosi aż 100 000 zł. Konkurs ma dwa etapy - pierwszy trwa do 13 października i polega na wypełnieniu krótkiego formularza zgłoszeń, natomiast do drugiego etapu zaproszonych zostanie 5 startupów, które zaprezentują swoje pitchdecki podczas konferencji. Do wygrania są więc nie tylko nagrody pieniężne, ale także darmowe wejście na konferencję, sesje z mentorami, a także "dzika" karta wstępu do 7. edycji akceleratora foodtech.ac - współorganizatora konkursu. Zgłoszenia można wysyłać tutaj: https://forms.gle/4JnnuPjtyFmDs5pJA

Alternatywy białka będą też w centrum dyskusji podczas aż dwóch paneli konferencyjnych. Na "Protein - the sourcing talk" spotkają się przedstawiciele firm Protein Rise, Roeper GmbH i Hortimex, żeby porozmawiać o dostępności surowców roślinnych. Nad pytaniem, czy roślinne alternatywy mają możliwość konkurować z tradycyjnymi produktami zastanowią się ich polscy i zagraniczni producenci, m. in. One Day More i Umiami, podczas panelu "What's new in New Meat". "Spożycie mięsa rośnie, a jego produkcja jest jedną z najbardziej szkodliwych dla środowiska. Optymalizowanie produkcji zrównoważonych, roślinnych alternatyw białka, które smakiem i wartościami odżywczymi będą odpowiadać lub przewyższać odzwierzęce odpowiedniki, jest kluczowe dla wspierania transformacji systemu żywnościowego, dlatego program konferencji w dużym stopniu zajmują w tym roku roślinne proteiny" - komentuje Katarzyna Sałata, współorganizatorka konferencji.

Kreowanie możliwości dla roślinnych substytutów białka zwierzęcego jest częścią dążenia do bardziej sprawiedliwego, zrównoważonego systemu żywnościowego. Panel poświęcony zmianom instytucjonalnym w tym kontekście otrzymał honorowy patronat Parlamentu Europejskiego. W ramach niego dyskusję odbędą goście z Holandii, Izraela i Francji. "Do panelu o zmianach instytucjonalno-politycznych zaprosiliśmy Trade Attache Izraela i Holandii - krajów przodujących we wprowadzaniu zmian legislacyjnych ułatwiających wprowadzanie roślinnej żywności na rynek. Z Francji gościmy przedstawiciela Agriculture Cellulaire, organizacji zajmującej się fermentacją precyzyjną, bardzo obiecującą, być może najważniejszą obecnie technologią żywności" - mówi Alicja Bućko, ekspertka ds. zmian instytucjonalnych w RoślinnieJemy.

Program konferencji zaprojektowano w sposób, by uczestnicy konferencji zapoznali się z podsumowaniem aktualnej sytuacji branży roślinnej, a następnie zgłębili jego coraz bardziej szczegółowe aspekty. Z całym programem można zapoznać się na stronie internetowej wydarzenia: https://konferencje.roslinniejemy.org/ppp-2022.

Bilety na konferencję można nabyć na stronie Eventory wydarzenia: https://eventory.cc/event/konferencja-plant-powered-perspectives-2022.

 

Więcej informacji: https://konferencje.roslinniejemy.org/ppp-2022

Organizator: RoślinnieJemy

Kontakt dla mediów: Katarzyna Sałata, katarzyna.salata@roslinniejemy.org, 669330373

Wybierz temat: Kongresy i Targi Plant-based

Autor: Plant-Powered Perspectives 2022

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.