Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Międzypokoleniowe warsztaty kulinarne „Zero Waste”

Kategoria: Biznes

1,3 miliarda ton na całym świecie, 88 milionów ton w Unii Europejskiej, 9 milionów ton w Polsce – tyle żywności trafia co roku na śmietnik. Marnujemy jedzenie masowo i bezrefleksyjnie. My, konsumenci mamy na sumieniu najwięcej, ale możemy to zmienić! Zacznijmy od kuchni! 17 i 18 października Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN i Bank Żywności w Olsztynie zapraszają na międzypokoleniowe warsztaty kulinarne, podczas których będziemy uczyć się gotować zdrowo i zgodnie z ideą „zero waste”.

Warsztaty odbędą się w ramach obchodów Światowego Dnia Żywności i są częścią projektu EIT Food #AnnualFoodAgenda, który dąży m.in. do poprawy nawyków żywieniowych i postaw konsumenckich względem gospodarowania żywnością w Europie.

Międzypokoleniowe warsztaty kulinarne będą okazją dla całych rodzin, grup przyjaciół, ale też indywidualnych osób, aby pod okiem szefów kuchni i dietetyków nauczyć się przygotowywać dania, które mają dobry wpływ zarówno na nasze zdrowie jak i na nasze środowisko. W profesjonalnej kuchni warsztatowej Kuźni Społecznej uczestnicy poznają nowe przepisy i nowe techniki kulinarne, ale będą też wymieniać się doświadczeniami i wspólnie inspirować. Podczas warsztatów „Tradycyjne polskie specjały w zdrowej roślinnej odsłonie” sprawdzimy jak i czym zastąpić mięso w diecie, które produkty są bogate w białko i które z nich zawierają odpowiednią ilość witamin i minerałów. Rezultatem zajęć będą m.in. alternatywy dla tradycyjnego schabowego, wege gulasz i w pełni roślinne gołąbki. „Dieta bezmleczna, czyli tajniki wegetariańskiego nabiału” to warsztaty dla wszystkich, którzy muszą lub chcą poszukiwać alternatyw produktów mlecznych w swojej diecie. Nauczymy się przygotowywać roślinne sery, śmietanę oraz dowiemy się jak uzyskać smak, kremowość i konsystencję potraw bez nabiału. A na deser „Kuchnia bez stereotypów”, czyli desery z ziemniaków, batony z kaszy i inne wegańskie, zdrowe i pyszne słodycze. Podczas wydarzenia uczestnicy będą mieli okazję zdobyć nagrody, które ułatwią im wdrożenie w życie idei „zero waste”. 

Dzień przed międzypokoleniowymi warsztatami kulinarnymi, 16 października, Kuźnię odwiedzą grupy szkolne, na które czekać będą naukowe pokazy, prelekcje i praktyczne zajęcia „Jak gotować, aby nie marnować?!”.

 Udział w warsztatach jest bezpłatny, ale obowiązuje wcześniejsza rejestracja: https://olsztyn.bankizywnosci.pl/rejestracja/

Liczba miejsc jest ograniczona!

Dołącz do wydarzenia na Facebooku: https://www.facebook.com/events/2725532037732819/

Partnerem wydarzenia jest koncern spożywczy MASPEX.

Autor:Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Artykuł opublikowany dzięki:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.