Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 23.02.2021 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Nabycie wiedzy i umiejętności pozwalających na zgodne ze standardami IFS i BRC nadzorowanie maszyn i urządzeń stosowanych w przemyśle spożywczym.
Szkolenie skierowane jest do kadry zarządzającej, technologów, menadżerów produkcji, pracowników działów jakości i laboratoriów, innych osób zainteresowanych tematyką szkolenia.
1. Przypomnienie wymagań norm IFS/ BRC Food w zakresie nadzorowania maszyn i urządzeń:
*sporządzanie harmonogramu przeglądów maszyn i urządzeń, dokumentowanie prac konserwacyjnych
* nadzorowanie serwisantów z firm zewnętrznych, wchodzących na teren produkcji
* postępowanie w trakcie awarii w toku produkcji - zabezpieczenie produkcji i produktu
* dokumentowanie prac związanych z usuwaniem awarii
* źródła ciał obcych w produktach: śrubki, smary, opiłki, nadzorowanie sprzętu drobnego,
* nadzorowanie szkła, drewna metalu w obszarach otwartego produktu - rola służb działu technicznego
* rola działu technicznego w rozpatrywaniu reklamacji dotyczących produktów
* rola działu technicznego przy zapewnieniu szczelności zakładu (aspekt ochrony przed szkodnikami)
* nadzorowanie wentylacji i filtrów powietrza w sprężarkach
* kalibracja sprzętu kontrolno-pomiarowego: metaldetektory, wagi, termometry etc.
* nadzorowanie środków chemicznych wykorzystywanych przez dział techniczny.
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej
https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/
Zapytaj organizatora o szczegóły