Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

NAGRANIE - FFSW: Połącz siły na rzecz bezpieczeństwa – 11.06

Dostępne non-stop

Cel webinarium

Finałowy piątek, to przegląd najnowszych osiągnięć techniki w obszarze kontroli bezpieczeństwa żywności i trendów w badaniach, ale nie wyłącznie. Mieliśmy okazję dowiedzieć się od praktyków jak kształtują zarządzanie tym obszarem w swojej organizacji, a od osób bezpośrednio zaangażowanych w prace legislacyjne o tym, jakie zmiany czekają nas w kwestii HACCP.

Webinarium skierowane do

Do wszystkich, którzy na każdym etapie łańcucha mają bezpośredni lub pośredni wpływ na decyzje lub wpływ na bezpieczeństwo żywności. Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany do profesjonalistów z obszaru produkcji, technologii, zarzadzania jakością, marketingu, komunikacji, zarządzania i pozostałych kluczowych obszarów w firmach branży spożywczej. Zaproś koniecznie kolegów z firmy.

 

eFORUM ZORGANIZOWANE DZIĘKI


 

PARTNERZY GŁÓWNI FFSW

PARTNERZY 

POZOSTAŁE ZAANGAŻOWANE ORGANIZACJE

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych

Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy

Polski Komitet Normalizacyjny

Politechnika Gdańska

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego

Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu

 

PATRONAT NAD WYDARZENIEM OBJĄŁ

GŁÓWNY INSPEKTOR JAKOŚCI HANDLOWEJ ARTYKUŁÓW ROLNO-SPOŻYWCZYCH ORAZ POLSKI KOMITET NORMALIZACYJNY

 

 

Program

Wstęp - najliczniejsze przypadki notyfikacji niebezpiecznej żywności w RASFF według kategorii zagrożenia

Janusz Olejnik – FoodFakty

Dobór optymalnej techniki wykrywania alergenów

Bogusław Wiera Argenta

Trendy i bezpieczeństwo w badaniach pestycydów

Anna Szeliga  – J.S. Hamilton

Nowoczesne techniki chromatograficzne w badaniach bezpieczeństwa żywności - spektrometria mas TOF MS sprzężona z chromatografią gazową

Edyta Szyszko – LECO

Nadzór nad jakością mikrobiologiczną wody standardem w produkcji żywności

Dagmara Dziedzina – IDEXX

Sekwencjonowanie wysokoprzepustowe: WGS, metagenomika

i metataksonomika w kontroli bezpieczeństwa łańcucha żywnościowego

dr hab. Dariusz Wasyl –  Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy

Kontrola bezpieczeństwa żywności w łańcuchu żywnościowym w Biedronce

Łukasz Żmudziński / Jakub Estkowski – Jeronimo Martins

Ponowne otwarcie gastronomii w czasach pandemii

Eksperci działu Business Assurance Intertek

Nowe ogólne zasady higieny żywności wraz z systemem HACCP zatwierdzone przez Komisję Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO

Magdalena Kowalska – Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych

Sesja Q&A

Warunki uczestnictwa w Webinarium

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn