Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

NAGRANIE - FFSW: Rozwijaj się bezpiecznie – 08.06

Dostępne non-stop

Cel webinarium

 

Branża spożywcza staje się obszarem rewolucji technologicznej, która jest niezbędna do ochrony planety Ziemia. Wydaje się, że ilość wyzwań nie ma końca, a pogodzenie niektórych elementów jest niemożliwe.
Celem drugiego dnia FFSW było przybliżenie zagadnień związanych z aspektami ekologii, gospodarki w obiegu zamkniętym, śladu węglowego, zrównoważonemu rozwojowi, wystarczalności ekonomicznej. Dużą uwagę skierowano też na aspekty opakowań.

Webinarium skierowane do

Do wszystkich, którzy w aktywny sposób chcą wpływać na transformację organizacji w kierunku zrównoważonego rozwoju. Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany do profesjonalistów z obszaru: produkcji, technologii, zarządzania jakością, marketingu, komunikacji, zarządzania i pozostałych kluczowych obszarów w firmach branży spożywczej. Zaproś koniecznie decydentów w twojej organizacji.

 

eFORUM ZORGANIZOWANE DZIĘKI


 

PARTNERZY GŁÓWNI FFSW

PARTNERZY DNIA

POZOSTAŁE ZAANGAŻOWANE ORGANIZACJE

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych

Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy

Polski Komitet Normalizacyjny

Politechnika Gdańska

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego

Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu

 

PATRONAT NAD WYDARZENIEM OBJĄŁ

GŁÓWNY INSPEKTOR JAKOŚCI HANDLOWEJ ARTYKUŁÓW ROLNO-SPOŻYWCZYCH ORAZ POLSKI KOMITET NORMALIZACYJNY

 


 

 

 

Program

Wstęp

Janusz Olejnik – FoodFakty

Gospodarka obiegu zamkniętego w sektorze opakowań jako jeden z wiodących elementów Europejskiego Zielonego Ładu

Mieczysław ObiedzińskiTÜV SÜD Polska

Rola opakowania kartonowego w budowaniu zrównoważonego łańcucha wartości dla systemu żywnościowego

Jacek Świgoń - Tetra Pak

Eko-definicja branży spożywczej - jak zredukować ślad węglowy produkcji żywności?

Witold DżuganBureau Veritas

Rola pestycydów w budowaniu zrównoważonego systemu żywnościowego

Dorota Nowak-Mordoń – Intertek

Realizacja strategii zrównoważonego rozwoju w Carlsberg Polska – przykłady działań w obszarze wody i śladu węglowego

Beata Ptaszyńska-Jedynak – Carlsberg

Samowystarczalność żywnościowa UE w dobie wyzwań klimatycznych

Grzegorz Rykaczewski – Santander

Ograniczanie marnowania żywności jako element Europejskiego Zielonego Ładu

dr Joanna Trybus – MRiRW

Sesja Q&A

Warunki uczestnictwa w Webinarium

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn