Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Najnowszy stan techniki w zakresie wykrywania zafałszowań żywności

Najnowszy stan techniki w zakresie wykrywania zafałszowań żywności

Najnowszy stan techniki w zakresie wykrywania zafałszowań żywności są prezentacją referatu wygłoszonego podczas IV Kongresu Bezpieczeństwa Żywności, który odbył się w dniu 11 października  w Warszawie i wygłoszony został przez Panią dr Annę Bugajewską , Dyrektora Naukowo-Technicznego firmy Silliker Polska Sp. z o.o. będącą oddziałem światowego lidera w badaniach żywności grupy Merieux Nutrisciences.

Prezentacja zawiera informację na temat :

- rys historyczny zafałszowań żywności

- aspekt prawny

- inicjatywy zapobiegające fałszowaniu żywnosci

- najczęstsze sposoby fałszowania żywności

- sposoby podejścia do badania autentyczności

- wykrywanie gatunków mięs

- potwierdzanie kraju pochodzenia

- fałszowanie miodu

- ałszowanie oleju

- fałszowanie napojów alkoholowych

- metody wykrywania zafałszowania mięsa

- autentyczność kawy

- potwierdzanie gatunku mleka

- fałszowanie soków owocowych

- fałszowanie tłuszczu kakaowego

- fałszowanie ziół i przypraw

- szybkie testy

Słowa kluczowe: zafałszowania żywności, metody wykrywania zafałszowań, Merieux NutriSciences, bezpieczeństwo żywności

Materiał udostępniony przez: Merieux NutriSciences (Silliker Polska Sp. z o.o.)

Materiał opublikowany dnia: 17.10.2019

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.