Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Obecność mykotoksyn w żywności - sposoby monitorowania, przegląd wymagań, interpretacja wyników - szkolenie ON-LINE

Data: 15.11.2021 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h

Cel szkolenia

Celem spotkania jest przedstawienie tematyki występowania oraz monitoringu mykotoksyn (mikotoksyn)
w żywności. Główna tematyka prezentowana podczas spotkania będzie skoncentrowana na aspekcie zanieczyszczenia
żywności mykotoksynami (mikotoksynami) w kontekście bezpieczeństwa konsumenta. Wytyczne legislacyjne
regulujące to zagadnienie zostaną omówione i zaprezentowane z wykorzystaniem konkretnych przykładów
praktycznych związanych z badaniami, limitami najwyższych dopuszczalnych poziomów oraz aspektu odpowiedniego
pobierania próbek do badania i ich homogenizacji.

Szkolenie skierowane do

Szkolenie jest skierowane do technologów, specjalistów, kierowników i pracowników służb kontroli jakości
i bezpieczeństwa suplementów diety oraz żywności, pracowników laboratorium, a także producentów i importerów
środków spożywczych oraz wszystkich zainteresowanych przedmiotową tematyką.

Program

1. Definicja mykotoksyn (mikotoksyn), ich klasyfikacja i pochodzenie
2. Obecność mykotoksyn (mikotoksyn) w żywności w ujęciu historycznym
3. Uregulowania prawne związane z obecnością mykotoksyn (mikotoksyn)
4. System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach (RASFF) i rola Europejskiego Urzędu
ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA)
5. Techniki analityczne wykorzystywane w monitoringu obecności pozostałości mykotoksyn (mikotoksyn)
w żywności:
• kryteria doboru metod analitycznych,
• wytyczne dotyczące prawidłowego pobierania próbek
6. Interpretacja wyników badania próbek
7. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.

Warunki uczestnictwa

Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej

https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2020/12/Program-82_ON-LINE_Obecnosc-mykotoksyn-w-zywnosci_2021.pdf 

https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/    

 

 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn