Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Ocena jakości zbóż oraz ziaren roślin oleistych. Analizy pasz w odniesieniu do wymagań GMP +. - szkolenie STACJONARNE

Data: 04.06.2024 Miejsce: Gdynia
Czas trwania: 7 h

Cel szkolenia

Podniesienie kompetencji Uczestników w zakresie wykonywania badań laboratoryjnych ziarna zbóż i ziaren oleistych. Zapoznanie z interpretacją wyników oznaczania wybranych wyróżników jakościowych oraz przekazanie dodatkowych informacji dotyczących wymagań GMP+ w odniesieniu do analiz laboratoryjnych. Wymiana doświadczeń między prowadzącymi szkolenie a uczestnikami.

Podczas szkolenia zapewniamy:

·        Przekazanie szczegółowej wiedzy z tematyki badania zbóż

·        Możliwość obserwacji przebiegu oznaczeń przez doświadczoną kadrę w na profesjonalnym sprzęcie J.S. Hamilton

·        Materiały dydaktyczne w postaci prezentacji.

Szkolenie skierowane do

Szkolenie dedykowane do pracowników laboratoriów przy zakładach zbożowo-młynarskich i punktów skupu zbóż oraz rolników.

Program

I BLOK Ocena organoleptyczna:

·        PN-70/R-74013: 2012- Ziarno zbóż. Wstępna kontrola jakości i badanie cech organoleptycznych.

·        PN-R-66149:1997 Ziarno roślin oleistych -- Ocena organoleptyczna 

II BLOK Metody oznaczania jakości ziarna zbóż i nasion oleistych:

·        Oznaczenie gęstości w stanie zsypnym, zwany masą hektolitra: PN-EN ISO 7971

·        Działanie aparatów NIR.

·        Analiza mykotoksyn metodą paskową

·        Liczba odpadania według PN-ISO 3093:2010

III BLOK Charakterystyka najczęściej spotykanych szkodników magazynowych:

·        Wykrywanie szkodników wg obowiązujących norm

IV BLOK Inne regulacje prawne

·        Zastosowanie norm międzynarodowych do oznaczenia zanieczyszczeń: PN-EN ISO 658:2004, GAFTA, PN-EN15587:2008.

·        Zastosowanie norm polskich i branżowych do oznaczenia zanieczyszczeń z uwzględnieniem PN-R-74107, PN-R-74102, PN-R-74106, PN-R-74110, PN-R-74104, PN-R-74103, PN-R-74015.

V BLOK  Standard GMP + - wymagania dotyczące wprowadzenia pasz do łańcucha GMP +

·        Standard GMP + - co to takiego ?

·        Rodzaje standardów GMP+

·        Wymogi GMP+ związane z przepisami prawa

·        Analizy wymagane do wprowadzenia pasz do łańcucha GMP +

Dyskusja, podsumowanie szkolenia i rozdanie zaświadczeń.

Warunki uczestnictwa

Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.

Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=16926&place_id=0 

Program szkolenia:https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2023/08/Program-226-JB-Warsztaty-z-oceny-jakosci-zboz-i-nasion-oleistych_2024.pdf 

 

W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46.

 

 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.