Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

PLANT-BASED. Powstała Międzynarodowa Grupa Robocza ds. Żywności Roślinnej.

 

Siedem międzynarodowych stowarzyszeń zajmujących się żywnością roślinną połączyło siły w grupie roboczej, której misją jest wspieranie rozwoju sektora zyskującego na popularności na całym świecie.

Celem Międzynarodowej Grupy Roboczej ds. Żywności Roślinnej jest wspieranie inicjatyw promujących żywność pochodzenia roślinnego na całym świecie.

PBFC – Plant Based Foods Canada

PBFA – Plant Based Foods Association (US)

EAPF – European Alliance for Plant Based Foods

ENSA – European Plant Based Foods Association

Plant Based Food Alliance UK

China Plant Based Foods Association

Plant Based Foods Industry Association (India)

 

Jakie są rekomendacje Międzynarodowej Grupy Roboczej ds. Żywności Roślinnej?

  • Wspieranie rolników w przechodzeniu na bardziej zrównoważone praktyki rolnicze i uprawy (np. rośliny wysokobiałkowe) poprzez zapewnianie i/lub przekierowanie zachęt finansowych w celu zmniejszenia ilości gruntów ornych wykorzystywanych do żywienia zwierząt i produkcji zwierzęcej, zamiast wykorzystywania gruntów pod uprawy do bezpośredniego spożycia przez ludzi;
  • Edukowanie obywateli na temat żywności pochodzenia roślinnego poprzez kampanie publiczne; 
  • Zapewnienie, że wymogi dotyczące etykietowania produktów żywnościowych pochodzenia roślinnego umożliwią konsumentom dokonywanie bardziej zrównoważonych wyborów żywieniowych; 
  • Włączenie żywności pochodzenia roślinnego do zamówień publicznych (np. udostępnienie opcji roślinnych w szkołach, szpitalach itp.), a także w krajowych wytycznych żywieniowych;
  • Korzystanie z zachęt ekonomicznych w celu ułatwienia dostępu do produktów pochodzenia roślinnego; 
  • Przydzielanie funduszy na ukierunkowane badania i innowacje w zakresie żywności pochodzenia roślinnego oraz wspieranie zróżnicowanych upraw przyjaznych dla klimatu i akwakultury roślin zarówno na lądzie, jak i pod wodą;
  • Rozwój środowisk żywnościowych, w których żywność pochodzenia roślinnego przedstawiana jest jako zrównoważony wybór (np. w sklepach detalicznych).

 

Więcej o Międzynarodowej Grupy Roboczej ds. Żywności Roślinnej TUTAJ: https://www.ipbfwg.org/news-and-updates/blog-post-title-two-h53pd 

 

 

Słowa kluczowe: #foodsafety, #plantfood, foodlaw, plantbased

Autor: IGIFL

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.