Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Porozmawiamy o żywności! Rusza akcja Science SOS a z nią bezpłatne spotkania z naukowcami

Kategoria: Biznes

Czy nasza dieta może mieć wpływ na zdrowie naszych wnuków? Dlaczego warto sięgać po ryby ze stawów hodowlanych? Jak obchodzić się z żywnością, aby uniknąć zakażenia bakteriami chorobotwórczymi? Co zrobić jeśli podejrzewamy u siebie nietolerancję glutenu? Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN rusza z akcją „Science SOS” i zachęca nas do rezerwowania wizyt naukowców na lekcjach, wykładach lub innych spotkaniach online, na których chcemy porozmawiać o żywności.

Jesteś nauczycielem, wykładowcą, a może organizujesz spotkanie branżowe i potrzebujesz eksperta? Naukowcy z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN przychodzą z pomocą. Badacze przygotowali wykłady online na temat żywności, jej wartości odżywczych i oddziaływania na nasze zdrowie i chętnie poprowadzą je podczas Waszych lekcji, zajęć ze studentami czy w czasie specjalnych wydarzeń, na których chcecie porozmawiać o zdrowym odżywianiu.

W portfolio akcji Science SOS znajdziemy spotkania m.in. z mikrobiologami, technologami żywności, ichtiologiem, biotechnologiem i specjalistą z zakresu biologii molekularnej. Porozmawiamy o mitach, które krążą wokół bezpieczeństwa i walorów odżywczych mięsa ryb ze stawów hodowlanych. Przyjrzymy się cukrom, które naturalnie występują w owocach i warzywach, a których nadmierne spożycie może wpływać na funkcjonowanie naszego mózgu. Sprawdzimy dlaczego producenci żywności wracają do pradawnych odmian zbóż, tj. płaskurki czy samopszy, a także dlaczego nie powinniśmy eliminować glutenu z diety na własną rękę. Weźmiemy pod lupę bakterie wywołujące zatrucia pokarmowe i obejrzymy biofilmy, które tworzą się między innymi na naszych… zębach. Wśród tematów, które możemy wybrać znajdziemy również programowanie żywieniowe i nieoczywiste zależności między dietą a zdrowiem członków rodziny na przestrzeni pokoleń. Eksperci przybliżą nam też prozdrowotne właściwości malin i omówią kontrowersje wokół obecności mięsa w naszej codziennej diecie.

Akcja Science SOS odbywa się w ramach międzynarodowego projektu EIT Food #AnnnualFoodAgenda. Spotkania z naukowcami potrwają od 11 do 27 maja br. Rezerwacji można dokonać na stronie Instytutu PAN: http://pan.olsztyn.pl/popularyzacja-nauki/science-sos/. Wszystkie wykłady odbywają się w formule online. Liczba miejsc ograniczona.

 

Autor:Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Kongresy i Targi

Artykuł opublikowany dzięki:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.