Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Praktyczne stosowanie prawa żywnościowego /ISAP, Eur-lex/ - wskazówki dla technologów żywności

Kluczowym obszarem niezbędnym do zapewnienia bezpieczeństwa żywności oraz zgodności produkowanych towarów z wymogami prawa żywnościowego jest śledzenie zmian w prawie. Rocznie w prawie żywnościowym jest uchwalanych około 1000 aktów prawnych, na które składają się zarówno akty prawa polskiego jak i unijnego. Jednakże nie zależnie od porządku prawnego, producenci żywności zobowiązani są do przestrzegania przepisów, których są adresatami ze względu na charakter prowadzonej przez siebie działalności. Dodatkowym utrudnieniem w poruszaniu się pomiędzy poszczególnymi porządkami prawnymi tj. polskim i unijnym jest publikowanie tych aktów w oddzielnych systemach. W przypadku prawa polskiego ma to miejsce w ramach Internetowego Systemu Aktów Prawnych /ISAP/, a w prawie unijnych w bazie Eur-Lex. Obydwa te systemy stanowią podstawę do pracy z przepisami prawa żywnościowego. W ramach webinaru dowiesz się jakie informacje możesz znaleźć w tych systemach, jak poruszać się pomiędzy poszczególnymi aktami prawnymi, jak odszukać aktualną wersję aktu prawnego oraz w jaki sposób śledzić nowelizacje, a także akty powiązane.  

Więcej informacji na temat szkolenia oraz link do zapisów znajdziesz pod adresem: 

https://foodfakty.pl/praktyczne-stosowanie-prawa-zywnosciowego-isap-eur-lex-wskazowki-dla-technologow-zywnosci-5  

Słowa kluczowe: Prawo żywnościowe, ISAP, Eur-lex

Autor: Magdalena Wolska

Artykuł_opublikowany_dzięki_firmie

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.