Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Praktyczne stosowanie prawa żywnościowego /ISAP, Eur-lex/ - wskazówki dla technologów żywności

Kluczowym obszarem niezbędnym do zapewnienia bezpieczeństwa żywności oraz zgodności produkowanych towarów z wymogami prawa żywnościowego jest śledzenie zmian w prawie. Rocznie w prawie żywnościowym jest uchwalanych około 1000 aktów prawnych, na które składają się zarówno akty prawa polskiego jak i unijnego. Jednakże nie zależnie od porządku prawnego, producenci żywności zobowiązani są do przestrzegania przepisów, których są adresatami ze względu na charakter prowadzonej przez siebie działalności. Dodatkowym utrudnieniem w poruszaniu się pomiędzy poszczególnymi porządkami prawnymi tj. polskim i unijnym jest publikowanie tych aktów w oddzielnych systemach. W przypadku prawa polskiego ma to miejsce w ramach Internetowego Systemu Aktów Prawnych /ISAP/, a w prawie unijnych w bazie Eur-Lex. Obydwa te systemy stanowią podstawę do pracy z przepisami prawa żywnościowego. W ramach webinaru dowiesz się jakie informacje możesz znaleźć w tych systemach, jak poruszać się pomiędzy poszczególnymi aktami prawnymi, jak odszukać aktualną wersję aktu prawnego oraz w jaki sposób śledzić nowelizacje, a także akty powiązane.  

Więcej informacji na temat szkolenia oraz link do zapisów znajdziesz pod adresem: 

https://foodfakty.pl/praktyczne-stosowanie-prawa-zywnosciowego-isap-eur-lex-wskazowki-dla-technologow-zywnosci-5  

Słowa kluczowe: Prawo żywnościowe, ISAP, Eur-lex

Autor: Magdalena Wolska

Artykuł_opublikowany_dzięki_firmie

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.