Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Priorytety dot. bezpieczeństwa żywności na nadchodzące lata wg FAO

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Organizacja Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) opublikowała plan strategiczny, w którym zaprezentowano priorytety dotyczące poprawy bezpieczeństwa żywności w ciągu najbliższych kilku lat.

FAO ma nadzieję, że priorytety zwiększą udział w ustalaniu norm bezpieczeństwa żywności i zapewnią decydentom międzynarodowe wytyczne, politykę i rzecznictwo. Dokument ma przekonywać do konsekwentnego włączania bezpieczeństwa żywności do rozwoju zrównoważonych systemów rolno-spożywczych, polityki bezpieczeństwa żywnościowego i żywieniowego oraz strategii rozwoju rolnictwa, skupiając się na zapobieganiu i proaktywnym zarządzaniu zamiast reagowaniu na problemy.

Dokument pt. „FAO Strategic Priorities for Food Safety within the FAO Strategic Framework 2022–2031” został opracowany na wniosek Komitetu FAO ds. Rolnictwa (COAG) i zatwierdzony przez Radę FAO w grudniu 2022 r.

Koncentruje się na obszarach:

  • zarządzaniu, doradztwie naukowym wspierającym decyzje dotyczące bezpieczeństwa żywności,
  • wzmacnianiu krajowych systemów kontroli żywności,
  • promowaniu partnerstw publiczno-prywatnych w całym łańcuchu żywnościowym.

Nauka o bezpieczeństwie żywności i technologie związane z żywnością stale ewoluują i wciąż pojawiają się nowe kwestie związane z bezpieczeństwem żywności. FAO bierze pod uwagę potencjalny wpływ bieżących zmian i trendów w systemach rolno-spożywczych z implikacjami dla bezpieczeństwa żywności.

Wdrażanie i realizacja strategicznych priorytetów będą monitorowane i raportowane zgodnie z priorytetami, harmonogramami, zdolnościami i zasobami opracowanymi przez FAO i jej partnerów.

Zapoznaj się z dokumentem - https://www.fao.org/3/cc4040en/cc4040en.pdf

Autor:Katarzyna Oleksy
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.