Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Przegląd zmian w przepisach prawa żywnościowego - kwiecień 2019

Przegląd zmian w przepisach prawa żywnościowego - kwiecień 2019

Zapraszamy do zapoznania się z najważniejszymi zmianami w prawie żywnościowym jakie zaszły w kwietniu 2019 zarówno prawie krajowym jak i unijnym. W opracowaniu znajdują się akty prawne m. in. z zakresu:

- Brexit

- gospodarka odpadami

- znakowanie środków spożywczych

- izomery trans kwasów tłuszczowych

- oświadczenia zdrowotne i żywieniowe

- chroniona nazwa pochodzenia i chroniona nazwa geograficzna

- choroby zwierząt

- zanieczyszczenia i pozostałości

- środki ochrony roślin

- opakowania i odpady opakowaniowe

- system traces

- witaminy, składniki mineralne i inne substancje

Sprawdź też inne miesiące: PRZEGLĄD ZMIAN W PRZEPISACH PRAWA ŻYWNOŚCIOWEGO 

Słowa kluczowe: prawo żywnościowe, akty prawne, przegląd aktów prawnych, akty prawne kwiecień 2019, żywność, jakość żywności

Materiał udostępniony przez: Merieux NutriSciences (Silliker Polska Sp. z o.o.)

Materiał opublikowany dnia: 17.10.2019

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.