Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Zapraszamy do zapoznania się z najważniejszymi zmianami w prawie żywnościowym jakie zaszły w kwietniu 2019 zarówno prawie krajowym jak i unijnym. W opracowaniu znajdują się akty prawne m. in. z zakresu:
- Brexit
- gospodarka odpadami
- znakowanie środków spożywczych
- izomery trans kwasów tłuszczowych
- oświadczenia zdrowotne i żywieniowe
- chroniona nazwa pochodzenia i chroniona nazwa geograficzna
- choroby zwierząt
- zanieczyszczenia i pozostałości
- środki ochrony roślin
- opakowania i odpady opakowaniowe
- system traces
- witaminy, składniki mineralne i inne substancje
Słowa kluczowe: prawo żywnościowe, akty prawne, przegląd aktów prawnych, akty prawne kwiecień 2019, żywność, jakość żywności
Materiał udostępniony przez: Merieux NutriSciences (Silliker Polska Sp. z o.o.)
Materiał opublikowany dnia: 17.10.2019
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto