Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Przegląd zmian w przepisach prawa żywnościowego - kwiecień 2020

Przegląd zmian w przepisach prawa żywnościowego - kwiecień 2020

Zapraszamy do zapoznania się z najważniejszymi zmianami w prawie żywnościowym jakie zaszły w kwietniu 2020, zarówno prawie krajowym jak i unijnym. W opracowaniu znajdują się akty prawne m. in. z zakresu:

- nowa żywność

- wspólny katalog odmian roślin

- pozostałości pestycydów

- chroniona nazwa pochodzenia i chronione oznaczenie geograficzne

- ASF

- wysoce zjadliwa grypa ptaków

- przywóz produktów ekologicznych z krajów trzecich

- pasze

- inne

Sprawdź też inne miesiące: PRZEGLĄD ZMIAN W PRZEPISACH PRAWA ŻYWNOŚCIOWEGO 

Słowa kluczowe: prawo żywnościowe, akty prawne, przegląd aktów prawnych, akty prawne kwiecień 2020, żywność, jakość żywności

Materiał udostępniony przez: Merieux NutriSciences (Silliker Polska Sp. z o.o.)

Materiał opublikowany dnia: 02.06.2020

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.