Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Zapraszamy do zapoznania się z najważniejszymi zmianami w prawie żywnościowym jakie zaszły w lipcu 2019 zarówno prawie krajowym jak i unijnym. W opracowaniu znajdują się akty prawne m. in. z zakresu:
- bezpieczeństwo żywności i żywienia
- jakość handlowa artykułów rolno-spożywczych
- rolnictwo ekologiczne
- chroniona nazwa pochodzenia
- chronione oznaczenie geograficzne
- oznakowanie ekologiczne
- inicjatywa obywatelska "Zakończmy erę plastiku w Europie"
- choroby zwierząt
- prawo żywności i pasz
- rybołówstwo
Słowa kluczowe: prawo żywnościowe, akty prawne, przegląd aktów prawnych, akty prawne lipiec 2019, żywność, jakość żywności
Materiał udostępniony przez: Merieux NutriSciences (Silliker Polska Sp. z o.o.)
Materiał opublikowany dnia: 17.10.2019
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto