Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Przegląd zmian w przepisach prawa żywnościowego - listopad 2019

Przegląd zmian w przepisach prawa żywnościowego - listopad 2019

Zapraszamy do zapoznania się z najważniejszymi zmianami w prawie żywnościowym jakie zaszły w listopadzie 2019, zarówno prawie krajowym jak i unijnym. W opracowaniu znajdują się akty prawne m. in. z zakresu:

- jakość handlowa artykułów rolno-spożywczych

- oznakowanie żywnośći wolnej od GMO

- ochrona środowiska

- monitorowanie obecności akrylamidu

- chroniona nazwa pochodzenia i chronione oznaczenie geograficzne

- przywóz żywności z krajów trzecich

- dobrostan  zwierząt

- ASF

- substancje farmakologicznie czynne

- zanieczyszczenie i pozostałości

- brexit

- rybactwo śródlądowe

- inne

Sprawdź też inne miesiące: PRZEGLĄD ZMIAN W PRZEPISACH PRAWA ŻYWNOŚCIOWEGO 

Słowa kluczowe: prawo żywnościowe, akty prawne, przegląd aktów prawnych, akty prawne listopad 2019, żywność, jakość żywności

ZAŁÓŻ DARMOWE KONTO CZYTELNIKA I POBIERAJ MATERIAŁY

Materiał udostępniony przez: Merieux NutriSciences (Silliker Polska Sp. z o.o.)

Materiał opublikowany dnia: 17.12.2019

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.