Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Zapraszamy do zapoznania się z najważniejszymi zmianami w prawie żywnościowym jakie zaszły w listopadzie 2019, zarówno prawie krajowym jak i unijnym. W opracowaniu znajdują się akty prawne m. in. z zakresu:
- jakość handlowa artykułów rolno-spożywczych
- oznakowanie żywnośći wolnej od GMO
- ochrona środowiska
- monitorowanie obecności akrylamidu
- chroniona nazwa pochodzenia i chronione oznaczenie geograficzne
- przywóz żywności z krajów trzecich
- dobrostan zwierząt
- ASF
- substancje farmakologicznie czynne
- zanieczyszczenie i pozostałości
- brexit
- rybactwo śródlądowe
- inne
Słowa kluczowe: prawo żywnościowe, akty prawne, przegląd aktów prawnych, akty prawne listopad 2019, żywność, jakość żywności
Materiał udostępniony przez: Merieux NutriSciences (Silliker Polska Sp. z o.o.)
Materiał opublikowany dnia: 17.12.2019
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto