Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Zapraszamy do zapoznania się z najważniejszymi zmianami w prawie żywnościowym jakie zaszły w maju 2020, zarówno prawie krajowym jak i unijnym. W opracowaniu znajdują się akty prawne m. in. z zakresu:
- ustawa o odpadach
- rozporządzenie ministra zdrowia
- rozporządzenie ministra rolnictwa i rozwoju wsi
- wspólny katalog odmian roślin
- zanieczyszczenia i pozostałości
- chroniona nazwa pochodzenia i chronione oznaczenie geograficzne
- ASF
- wysoce zjadliwa grypa ptaków
- środki ochrony roślin
- substancje czynne
-covid-19
- przywóz produktów ekologicznych z krajów trzecich
- urzędowe kontrole
- inne
Słowa kluczowe: prawo żywnościowe, akty prawne, przegląd aktów prawnych, akty prawne maj 2020, żywność, jakość żywności
Materiał udostępniony przez: Merieux NutriSciences (Silliker Polska Sp. z o.o.)
Materiał opublikowany dnia: 30.06.2020
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto